Εστίασε στον εαυτό σου για να βρεις την ευτυχία

Φεβρουαρίου 23, 2017

  



 Η ζωή είναι ένα ταξίδι τόσο ενδιαφέρον,όσο είναι και οι άνθρωποι που θα συναντήσεις. Μπορείς να την παρομοιάσεις και με ένα τρένο,που στο βαγόνι σου έρχονται και φεύγουν άνθρωποι όπου και ο καθένας έχει να σου διδάξει  κάτι διαφορετικό.
 Για να έχεις μια ευτυχισμένη ζωή πρέπει να καταφέρεις να έχεις και τον έλεγχο της. Δεν είναι κάτι εύκολο,όμως δεν είναι και ακατόρθωτο. Είχες την τύχη να γεννηθείς και γι΄αυτό πρέπει να επενδύσεις στον εαυτό σου και σε αυτό που έχεις να προσφέρεις σε αυτό τον κόσμο. Πολλές φορές οι άνθρωποι δεν σκέφτονται τα θετικά πράγματα που έχουν και εστιάζουν στα ελαττώματά τους,πράγμα που τους κάνει λιγότερο χαρούμενους και δημιουργικούς. Είναι πραγματικά υπέροχο να γνωρίζεις τα ελαττώματά σου,το πιο όμορφο όμως είναι να τα ελέγχεις. Να έχεις την δύναμη να εστιάζεις στα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα ή της εμφάνισής σου και τα υπόλοιπα να τα καλυτερεύσεις με τον καιρό. Η αγάπη και η ευτυχία έρχονται από μέσα μας. Απέφυγε την σκληρή κριτική και κάνε ένα βήμα για το ταξίδι που ονειρεύεσαι.
 Ο καθένας μας έχει την επιλογή να είναι αυτό που πραγματικά θέλει. Μπορεί να είναι θετικός ή αρνητικός άνθρωπος. Μπορεί να εστιάζει στο πρόβλημα και όχι στην λύση. Να μένει απλός θεατής στην ζωή που περνάει μπροστά από τα μάτια του και να μην είναι ο πρωταγωνιστής αυτής. Μπορείς να κάνεις τα πάντα,αρκεί να έχεις την θέληση και πίστη για να τα υποστηρίξεις.
 Κατά γενικό κανόνα η ζωή στο σύνολό της είναι επιλογές. Οι άνθρωποι που θα επιλέξεις στην ζωή σου είναι ίσως και από τις σημαντικότερες. Προσπάθησε να επιλέξεις αυτούς που θα σε εμπνέουν και όχι αυτούς που θα σε στραγγίζουν από ενέργεια. Επίλεξε με σύνεση και θα δικαιωθείς.
 Λίγοι είναι αυτοί που ενδιαφέρονται ουσιαστικά για εσένα . Όπως είπε και ο Orson Scott Card,<<η ζωή είναι γεμάτη λύπη στο βαθμό ακριβώς που επιτρέπουμε στον εαυτό μας να αγαπάει άλλους ανθρώπους>>. Η αγάπη είναι γέφυρα για να έχεις ήρεμη και γαλήνια ζωή. Όμως μην επιτρέπεις σε άλλους ανθρώπους να ελέγχουν την ευτυχία σου. Την ευτυχία σου να την έχεις στα χέρια σου,να την ελέγχεις και να την προσέχεις. Κανένας άλλος δεν θα μπορέσει να τα καταφέρει τόσο καλά όσο εσύ.

 Δεν υπάρχει κανόνας ευτυχίας. Ο καθένας έχει διαφορετική οπτική στα πράγματα,γι΄αυτό μην επιτρέπεται στον εαυτό σας να μπαίνει σε καλούπια. Όπως έλεγε και ο Jorge Bucay  οι άνθρωποι νομίζουν πως αγαπούν,ενώ στην πραγματικότητα είναι εξαρτημένοι από την ανάγκη τους να κατέχουν τον άλλον. Θα κλείσουμε λοιπόν κάπως έτσι. Αγάπη είναι να σε ευχαριστεί όταν ο άλλος είναι καλά και ευτυχισμένος,χωρίς να είναι απαραίτητα μαζί σου. Αν το έχετε αυτό στο μυαλό σας μπορεί να στεναχωρηθείτε κάποια στιγμή στην ζωή σας,όμως θα είναι για λίγο. Δεν ανήκετε κάπου και ούτε σας ανήκει κάποιος. Με αυτόν τον τρόπο σκέψης πάντα θα νιώθετε ελεύθεροι και ευτυχισμένοι.

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *