Η παιδική αθωότητα και η αποδοχή

Απριλίου 07, 2017




 Η μικρού μήκους ταινία «Cuerdas» (Χορδές), του Ισπανού σκηνοθέτη Pedro Solis, η οποία μάλιστα απέσπασε βραβείο «Goya» ως καλύτερη μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων, πραγματεύεται την τρυφερότητα και τη φιλία ανάμεσα σε δύο παιδιά, ένα εκ των οποίων πάσχει από εγκεφαλική παράλυση.

 Η Μαρία είναι ένα μικρό κορίτσι που πηγαίνει σχολείο. Παρακολουθεί τα μαθήματά της και παίζει με τις φίλες της. Μια μέρα στην τάξη της προστέθηκε ακόμα ένα παιδάκι! Ο Νικόλας..

 Ο μικρός Νικόλας δεν έχει την δυνατότητα να παίζει και να τρέχει, όπως τα άλλα παιδάκια. Δεν μπορεί να παίζει μπάλα, ούτε να κάνει σχοινάκι ή μήπως μπορεί? Οι ιδιαιτερότητες του αγοριού δεν πτοούν τη μικρή Μαρία που σύντομα γίνεται φίλη του, καθώς συνέχεια εφευρίσκει πρωτότυπους τρόπους για να παίξει μαζί του, αποκτώντας σιγά σιγά ένα σπάνιο δέσιμο, το οποίο αντιλαμβάνεται και το αγόρι, παρότι δεν μπορεί να το εκφράσει.



 Μία μέρα το αγόρι «φεύγει» από το σχολείο… και η Μαρία βρίσκει στο άδειο του αναπηρικό καροτσάκι, το σχοινί που αποτέλεσε το μέσο για να έρθουν πιο κοντά τα δύο αυτά παιδιά.

 Η παιδική καρδιά δεν δέχεται ιδιαιτερότητες ούτε προβλήματα, πάντα θα βρίσκει τρόπους επικοινωνίας.



 Υ.γ. Να σκέφτεσαι περισσότερο με την καρδιά!

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *