Εσύ τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις;

Μαΐου 19, 2018


Hey You! 

Όπως λέει και η φωτογραφία που επέλεξα να βάλω για αυτό το θέμα, Μην ανησυχείς. Να είσαι χαρούμενος.
Αν είσαι η εξαίρεση του κανόνα και είσαι το παιδί που πάντα ήξερε τι ήθελε Congratulations! 
Είναι υπέροχο το να ξέρεις τι θες, ίσως και λίγο σπάνιο σε αυτή την ηλικία. 
Ξέρεις, συνήθως το μυαλό πετάει! Εφηβεία παιδί μου! 
Ααααχ νιάτα! 

Δεν είναι απαραίτητο να είσαι ο τέλειος μαθητής για να πετύχεις. Πολλοί είναι αυτοί που θα προσπαθήσουν να σε πείσουν (όχι με κακό σκοπό) πως πρέπει να γίνεις γιατρός, δικηγόρος, λογιστής και άλλα διάφορα τέτοια επαγγέλματα "υψηλού" Κύρους, ώστε να καταφέρεις να έχεις στο μέλλον δουλειά! 
Επειδή όμως η ζωή μας στο μεγαλύτερο μέρος της είναι δουλειά, αναρωτιέμαι αν σε νοιάζει αυτό που σου προτείνουν! 

Γνωμικά ανθρώπων: 

Τίποτε δεν είναι πραγματική δουλειά, εκτός αν θα προτιμούσες να έκανες κάτι άλλο.

Ώστε μισείτε τη δουλειά σας; Γιατί δεν το λέγατε; Υπάρχει μια ομάδα υποστήριξης ακριβώς γι’ αυτό. Λέγεται ΟΛΟΙ και συνήθως συγκεντρώνονται στα μπαρ.

Το πιο σημαντικό ερώτημα για τη δουλειά σου δεν είναι «πόσα παίρνω». Το πιο σημαντικό ερώτημα είναι «σε τι εξελίσσομαι».

Ποτέ δεν ρωτώ έναν άνθρωπο για τη δουλειά του, γιατί ποτέ δεν με ενδιαφέρει. Αυτό που τον ρωτώ είναι για τις σκέψεις και τα όνειρά του.

Ανάθεσέ μου μια δουλειά όπου μπορώ να βάλω μέσα ένα κομμάτι από τον εαυτό μου, και δεν είναι πια δουλειά. Είναι χαρά. Είναι τέχνη.

Άνθρωποι που ξεχώρισαν χωρίς να είναι Άριστοι στο σχολείο:

Μετά τους «κακούς μαθητές, μεγαλοφυείς ενήλικες» συνεχίζουμε με κάποιους ανθρώπους που είτε δεν πήγαν καθόλου στο σχολείο είτε έμειναν τόσο λίγο σε αυτό ώστε δεν πρόλαβαν να μάθουν τίποτα. Όμως, ο καθένας στον τομέα του, επηρέασε τόσο τον κόσμο, ώστε να μπορούμε να πούμε ότι τον διαμόρφωσαν -με τη δύναμη του μυαλού τους και μόνο.

  • Ο Τόμας Έντισον πήγε στο σχολείο σε ηλικία οκτώ χρονών και έμεινε τρεις μήνες. Ήταν ο τελευταίος στην τάξη και ο δάσκαλος «δεν τον χώνευε».            Το 1882, σε ηλικία 35 χρονών, έθεσε σε λειτουργία το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρισμού (στην Νέα Υόρκη).

  • Ένας άλλος «αμόρφωτος» ήταν ο Αβραάμ Λίνκολν (άραγε ο Ντάνιελ Ντέι Λούις ήταν καλός μαθητής;)                                                                                   Ο Λίνκολν με την «emancipation proclamation» έδωσε την ελευθερία στους μέχρι τότε σκλάβους της Αμερικής. Γι’ αυτό και δολοφονήθηκε τρία χρόνια μετά.


  • Ο Μάρκ Τουέιν (αληθινό όνομα Σάμουελ Λάνχορν Κλέμενς) θα είχε χαρακτηριστεί υπερκινητικό παιδί και θα τον είχαν μπουκώσει στα φάρμακα αν είχε γεννηθεί στην εποχή μας.                                                                          Σε ηλικία εξήντα επτά χρονών το υπερκινητικό παιδί με την ελλιπή μόρφωση έγινε διδάκτορας στο πανεπιστήμιο του Μιζούρι, καθώς και σε εκείνο της Οξφόρδης.
(Περισσότερες πληροφορίες γι΄αυτά μπορείς να αντλήσεις από εδώ: https://sanejoker.info/2013/01/bad-education-2a.html)


 Αυτό που θέλω να σου δείξω βρίσκοντας όλα αυτά, είναι πως για να είσαι ευτυχισμένος στη ζωή σου πρέπει να ψάξεις να βρεις το πάθος σου. Αυτό που θα σε κάνει κάθε μέρα όλο και πιο δημιουργικό και χαρούμενο άνθρωπο. Σημασία δεν έχει μόνο το πόσα χρήματα θα βγάζεις στο μέλλον, αλλά και πως θα περνάς όμορφα. Βρες μια δουλειά που τις περισσότερες μέρες του χρόνου θα γουστάρεις να κάνεις. Βρες μια δουλειά που θα ζητάει ένα κομμάτι από τον εαυτό σου. Η ζωή είναι μικρή για να κάνεις πράγματα που δεν σε εκφράζουν! Και πάνω απ' όλα μην αφήνεις την γνώμη των άλλων να σε επηρεάζει. 

Υπάρχει μόνο μία επιτυχία: να ζήσεις τη ζωή σου έτσι όπως θέλεις εσύ. 


Να έχεις μια υπέροχη μέρα.

Τα λέμε στο επόμενο ποστ!

Σας φιλώ!


You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *