Freedom is a state of mind

Ιουλίου 03, 2018



Πάντα θα είσαι όσο ευτυχισμένος σου επιτρέπει το μυαλό σου. Έτσι λέω όταν βλέπω κάποιον σκεπτικό. Συνήθως ακούμε πιστά τις σκέψεις μας και τις πιστεύουμε. Δεν τις αμφισβητούμε. Δεν τις μειώνουμε. Ακόμα και σε ένα παιχνίδι σαν αυτό δεν ξέρουμε να παίζουμε. Χάνουμε από την αρχή. Αν και είναι ένα παιχνίδι που έστω και τελευταία στιγμή μπορείς να γυρίσεις. Και τελικά να νικήσεις. Όσους αγώνες και να έχεις χάσει μπορείς να ρίξεις μια νέα ζαριά.

Σκέψεις καταστροφικές! Λαθεμένες πολλές φορές! Παραπλανητικές.. Το παιχνίδι του μυαλού είναι πράγματι από τα πιο δύσκολα παιχνίδια. Ύπουλο πολλές φορές. Κολλάει. Σε κάνει να νιώθεις πως κάτι είναι αναγκαίο στη ζωή σου ακόμα και αν δεν είναι. Σου δημιουργεί συναισθήματα. Σου ξυπνάει έρωτες.. Όμως πολλές φορές σε σώζει. Σου μουδιάζει πληγές. Σε ανασταίνει.

Καταλαβαίνεις γιατί παιχνίδι μιλάμε σωστά; Οι κανόνες πάντα αλλάζουν. Εκεί που νομίζεις ότι κατάφερες να ανιχνεύσεις την αλήθεια, οι όροι είναι ήδη διαφορετικοί. Πόσες φορές νόμισα ότι κατάλαβα τι συμβαίνει μέσα σε αυτό, μα πόσο μακριά ήμουν πάντα.
Και τώρα οι στιγμές. Τόσο διαφορετικές και τόσο ίδιες. Ανάλογα και με την απουσία ή την παρουσία του μυαλού. Μνήμη, λήθη, αναμνήσεις. Όλα μέσα σε αυτό τον τόσο μικρό χώρο. Που όμως αυτός ο χώρος μπορεί να κρατάει, να χτίζει και να καταστρέφει κόσμους. 
Ξέρεις η ευτυχία πολλές φορές είναι επιλογή. 

Ο Φραγκλίνος Ρούζβελτ, Αμερικανός πρόεδρος είχε πει, «οι άνθρωποι δεν είναι αιχμάλωτοι της μοίρας τους, αλλά αιχμάλωτοι του μυαλού τους».

Πρέπει να το προσέχεις. Να προσέχεις τι βάζεις μέσα. Να προσέχεις τι το ταΐζεις. Μπορεί να γίνει άγριο. Μπορεί να σε καταβροχθίσει. Μπορεί να σε ανυψώσει. Να σου χαρίσει επιτεύγματα. Όλα τόσο διαφορετικά, αλλά και τόσο ίδια. Μπορείς να του πας κόντρα. Μπορείς να το κοροϊδέψεις. Έχει δικό του τόπο το μυαλό και από μόνο του μπορεί να κάνει τον παράδεισο κόλαση και την κόλαση παράδεισο.




Αν συνηθίσεις το σκοτάδι, το φως σε μαγεύει.
Αν συνηθίσεις το φως, το σκοτάδι σε τρομάζει.

Μα όπου και αν είσαι αυτό είναι μαζί σου. Σε νιώθει. Σε αγαπάει. Πρέπει μόνο να καταφέρεις να το καταλάβεις. Όσο καλύτερα μπορείς. Να καταλάβεις πότε θέλει να σε κοροϊδέψει, να σε μαγέψει. Να καταλάβεις τι θέλει να σου δώσει και τι θέλει να σου πάρει. Να καταλάβεις τι σκοπό έχει. Μέχρι που να ξεκινήσεις από την αρχή.

Το μυαλό μπορεί να σε πείσει για καταστάσεις.  Αν του λες συνέχεια κάτι το πιστεύει και το αναπαράγει. Αν πιστεύεις πως δεν είσαι καλά, δεν θα είσαι. Αν πιστεύεις ότι είσαι δυνατή θα γίνεσαι όλο και περισσότερο. Ξέρεις το μυαλό είναι ένας καθρέφτης. Έτσι νομίζω εγώ!  

Και όπως λέει και ο τίτλος, η ελευθερία είναι μια κατάσταση του μυαλού! Και το μυαλό πρέπει να είναι ελεύθερο.

Εσένα τι θέλει να σου πάρει και τι να σου δώσει; Έχεις καταλάβει;


                    ********************************************************


Να έχεις μια υπέροχη μέρα.

Τα λέμε στο επόμενο ποστ!

Σας φιλώ!


You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *