Το 24ωρο με την Λουκία Μητσάκου, Ονειρεύομαι ταξίδια

Φεβρουαρίου 08, 2021




10:00

Ξυπνάω και φτιάχνω τον καφέ μου, έναν espresso lungo σκέτο. Ανοίγω όλα τα παντζούρια του σπιτιού να μπει μέσα φως. Πηγαίνω στον καναπέ και όσο πίνω τον καφέ μου ρίχνω μια πρώτη ματιά στα email μου και στα social media. Διαβάζω ειδήσεις. Θυμάμαι πως δεν πρέπει να διαβάζω ειδήσεις το πρωί.


10:30

Φτιάχνω πρωινό. Συνήθως ψημένο ψωμί με βούτυρο και μέλι και μια πορτοκαλάδα. Μετά από λίγο, συνεχίζω και πάλι με τον καφέ μου. Το να πίνω τον καφέ μπορεί να διαρκέσει πολλές ώρες μέσα στη μέρα και συνοδεύει τις περισσότερες από τις δραστηριότητές μου. Έχω πλέον συνηθίσει να πίνω μόνο έναν καφέ την ημέρα.


11:00

Αρχίζω και κάνω δουλειές του σπιτιού που εμφανίζονται πάντα από το πουθενά. Ακούω μουσική καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το είδος της μουσικής εξαρτάται από την διάθεση της ημέρας και εναλλάσσεται ανάμεσα σε γαλλική μουσική των δεκαετιών 50-70, τζαζ, ισπανική κιθάρα, φάδος, μπόσα νόβα, σύγχρονη ισπανική μουσική, country, Beatles, Leonard Cohen, Johnny Cash, Frank Sinatra. Άλλες μέρες ακούω μόνο γαλλική μουσική και άλλες ακούω μόνο τις τελευταίες επιτυχίες στο ραδιόφωνο. Το ρεπερτόριο έχει μεγάλη ποικιλία. Δεν έχει υπάρξει ποτέ, όμως, μέρα που να μην έχω ακούσει μουσική για πολλές ώρες.


12:00

Κάθομαι στο γραφείο μου, ανοίγω τον υπολογιστή και αρχίζω να δουλεύω. Ασχολούμαι πρώτα με τα τεχνικά θέματα για το blog μου, το loukini.gr. Στη συνέχεια, γράφω. Ετοιμάζω άρθρα για το blog και ασχολούμαι με το podcast μου, το Loukini Project. Κρατάω σημειώσεις για το θέμα που θα ασχοληθώ αυτή την εβδομάδα στο podcast, διαβάζω σχετικά βιβλία και έρευνες. Συνήθως γράφω υπό τον ήχο του Chet Baker.


15:00

Κάνω ένα διάλειμμα από το γράψιμο, μαγειρεύω και τρώω μεσημεριανό. Μπορεί να δω για κανένα μισάωρο κάποια σειρά στο Netflix ή να βγω για ένα σύντομο περπάτημα στη γειτονιά.


17:00

Το απόγευμα θα έχω κάποια συνεδρία coaching. Μετά θα κρατήσω σημειώσεις και θα προετοιμάσω ασκήσεις για την επόμενη συνεδρία.


19:00

Συνεχίζω το γράψιμο είτε για το blog είτε για το podcast είτε για το βιβλίο που γράφω. Θα συνεχίσω κάνοντας κάποιο σεμινάριο με διαφορετικές θεματικές ανά καιρούς. Συνήθως κάνω σεμινάρια coaching και προσωπικής ανάπτυξης, social media marketing, δημιουργικής γραφής, creative photography αλλά συχνά ξεκινάω σεμινάρια για θέματα που με ενδιαφέρουν και δεν έχω ασχοληθεί ποτέ ξανά. Κάθε μέρα φροντίζω να μαθαίνω κάτι καινούριο. Είναι μια υπόσχεση που έχω δώσει στον εαυτό μου και φροντίζω να την τηρώ πάντα. Μετά το σεμινάριο θα συνεχίσω διαβάζοντας άρθρα σχετικά με τη δουλειά μου ή κάνοντας ένα μάθημα στο coursera. Θα περάσω αρκετό χρόνο στα social media, στο Facebook και στο Instagram.


21:00

Μιλάω στο τηλέφωνο. Θα πιώ έναν «messenger καφέ» με κάποιον φίλο. Ανοίγουμε την κάμερα και πίνουμε το τσάι μας από μακριά μεν αλλά ταυτόχρονα και από πολύ κοντά. Λέμε τα νέα μας, γελάμε, προβληματιζόμαστε, ευχόμαστε ο ένας στον άλλον «υπομονή» και τελειώνουμε με την ευχή «σύντομα θα αγκαλιαστούμε και πάλι, θα είμαστε όλη μέρα έξω, θα δεις, θα αγκαλιαζόμαστε και θα κάνουμε βόλτες».


22:30

Κάνω διαλογισμό για μισή ή για μία ώρα. Μετά, θα κάνω γιόγκα αρκετές φορές την εβδομάδα. Κάνω ένα ζεστό μπάνιο, ετοιμάζω ένα τσάι ή κάποιο άλλο ζεστό ρόφημα και αρχίζω να βλέπω μια σειρά ή μια ταινία. Θα φάω σίγουρα κάτι ελαφρύ, γιατί τα απογευματινά τσιμπολογήματα δεν μου έφτασαν.


00:00

Κλείνω τον υπολογιστή και αρχίζω να διαβάζω ένα από τα βιβλία μου. Συνήθως διαβάζω ταυτόχρονα δύο με τρία βιβλία την ίδια περίοδο. Μου αρέσει να διαβάζω λογοτεχνία, λατρεύω τον Χαρούκι Μουρακάμι, διαβάζω επίσης βιβλία για Νευροεπιστήμες, Ψυχολογία, Life Coaching, Φυσική, Κοινωνιολογία, Φιλοσοφία, Βιογραφίες.


01:30

Τις μέρες που πρέπει να ηχογραφήσω το επεισόδιο της εβδομάδας για το podcast Loukini Project, η ηχογράφηση ξεκινάει μετά τη μία ή τις δύο το βράδυ, με σκοπό να έχουν κοιμηθεί οι γείτονες και να έχει ηρεμήσει η κίνηση από έξω με αυτοκίνητα και μηχανάκια. Συνήθως η ηχογράφηση κρατάει μέχρι τις 3:30. Σε αυτές τις περιπτώσεις, την επόμενη μέρα, όταν έχω την δυνατότητα, αργώ να ξυπνήσω.


Άλλες μέρες είναι περισσότερο δημιουργικές και άλλες λιγότερο. Ακόμα και τις λιγότερο δημιουργικές μέρες, ακόμα και τις μέρες με λιγότερη όρεξη, φροντίζω πάντα να αφιερώνω χρόνο στον εαυτό μου, να κάνω μια παύση και να μην κάνω απολύτως τίποτα. Φροντίζω να μιλάω στο τηλέφωνο με φίλους και να περνάμε χρόνο μαζί, έστω και από μακριά. Δεν είναι όλες οι μέρες ίδιες. Φροντίζω να κάνω κάθε μέρα ασκήσεις ευγνωμοσύνης και το βράδυ να κάνω στον εαυτό μου την ερώτηση: «Τι πήγε καλά σήμερα;». Ονειρεύομαι ταξίδια στο Παρίσι, στη Μαδρίτη, στη Λισαβόνα, βόλτες σε πάρκα και σε μουσεία. Ονειρεύομαι τζαζ μπαρ, χορούς και αγκαλιές. Πολύ συχνά αρχίζω και χορεύω μόνη μου στο δωμάτιο.




 ***

Η Λουκία Μητσάκου είναι blogger στο www.loukini.gr, σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης- life coach και ραδιοφωνική παραγωγός. Έχει το δικό της podcast με όνομα Loukini Project και είναι διαθέσιμο σε SpotifyApple PodcastsGoogle Podcast. Έχει σπουδάσει Γλωσσολογία και έχει κάνει μεταπτυχιακά στη Γλωσσολογία και τη Μετάφραση. Έχει σπουδάσει Life Coaching, Θέατρο και Φωτογραφία.


Αν θες να την μάθεις καλύτερα, μπορείς να την βρεις στις προσωπικές της πλατφόρμες σε Facebook & Instagram


You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *