Η δύναμη του Τώρα

Φεβρουαρίου 23, 2017





 Υπάρχει ένα ρολόι διαφορετικό από τα άλλα. Ένα ρολόι που δεν κάνει την δουλειά που έχουμε μάθει εμείς να κάνει. Σχεδιασμένο από έναν άνθρωπο ιδιαίτερα έξυπνο, αποφασισμένο να μας κάνει να καταλάβουμε τι δύναμη του τώρα. Ο Μάικα Ντέβις διαδραστικός ντιζάινερ δημιούργησε ένα ρολόι το οποίο στο εσωτερικό του γράφει μόνο μια λέξη,Τώρα. Σε αυτή την κίνηση κρύβεται ένα βαθύ νόημα,που εμείς οι άνθρωποι πολλές φορές ξεχνάμε. Ξεχνάμε να ζούμε το τώρα,να χαιρόμαστε και να δίνουμε χρώμα σε κάθε στιγμή. Αυτό λοιπόν φροντίζει να στο υπενθυμίζει και στοχεύει στο να σε κάνει να απολαμβάνεις την μέρα σου,όσο και αν οι υποχρεώσεις την γεμίζουν ασφυκτικά. Χαλάρωσε, ρίξε τους ρυθμούς και απόλαυσε την ζωή σου!
 Καθημερινά τα πράγματα που έχουμε να κάνουμε είναι πολλά και ο χρόνος μας περιορισμένος. Ραντεβού,υποχρεώσεις και τρέξιμο είναι αυτά που χαρακτηρίζουν την μέρα πολλών ανθρώπων. Για να είναι ευτυχισμένος ο άνθρωπος και πλήρης πρέπει να βρει την λεπτή αυτή ισορροπία μεταξύ του χρόνου και της ζωής. Η ζωή είναι στιγμές και εσύ πρέπει να γίνεις συλλέκτης των καλύτερων. Για να το καταφέρεις αυτό πρέπει να ζεις το τώρα. Όσο και αυτονόητο και αν ακούγεται δεν είναι. Εάν είσαι άνθρωπος που παρασύρεται εύκολα από τους ρυθμούς της καθημερινότητας,μπορείς να κάνεις μια άσκηση που θα σε βοηθήσει να καταφέρεις να ζεις στο τώρα. Ούτε στο μετά αλλά ούτε και στο πριν. Προσπάθησε μερικές φορές μέσα στην μέρα σου να σταματήσεις ότι κάνεις και να αναρωτηθείς τι κάνεις Τώρα. Πολλά από τα πράγματα που κάνουμε καθημερινά γίνονται μηχανικά. Όταν όμως καταφέρεις να ζεις το τώρα όλα θα είναι λίγο διαφορετικά και ίσως πιο δημιουργικά. Το σίγουρο είναι πως θα καταφέρεις να ζεις τον χρόνο που σου έχει δοθεί ολοκληρωτικά και ουσιαστικά.
 Συχνά θα αντιμετωπίσεις συμπεριφορές που θα σε στεναχωρήσουν και θυμώσουν ταυτόχρονα. Τα πράγματα του σήμερα είναι αρκετά δύσκολα και δεν θα είναι λίγες οι φορές που θα έρθεις αντιμέτωπος με τον φθόνο,την κακία,την αδικία και τους δήθεν ανθρώπους. Εδώ όμως πρέπει να χτίσεις τις δικές σου γέφυρες. Αυτές της αγάπης,της χαράς που η δύναμή τους είναι ανυπέρβλητη. Έτσι δεν θα σε πειράζουν και επηρεάζουν στο Τώρα το δικό σου οι άνθρωποι αυτοί. Όταν στο μυαλό σου οι λέξεις αυτές υπερέχουν δεν έχεις να φοβάσαι. Πάντα θα βρίσκεις τον δρόμο σου! Προπάντων το να σκέφτεσαι με ευγνωμοσύνη για την ζωή,μόνο θετικά μπορεί να σου προσφέρει αυτό.

 Φρόντισε λοιπόν καλέ μου άνθρωπε να ομορφαίνεις το κόσμο με τον δικό σου ξεχωριστό τρόπο και να μην αφήνεις τον χρόνο να σε χαραμίζει. Ο Διογένης έλεγε: Όταν είναι κανείς νέος είναι πολύ νωρίς και όταν είναι γέρος είναι πολύ αργά. Μην αφήνεις την ζωή να περνάει άσκοπα,ζήσε την όσο καλύτερα και δημιουργικά εσύ μπορείς

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *