Το μυστικό

Φεβρουαρίου 23, 2017





 Στην αρχή κάθε νέου έτους ο καθένας μας παίρνει κάποιες αποφάσεις για την ζωή του και φυσικά θέτει νέους στόχους. Κάνει μια ανασκόπηση στον χρόνο που πέρασε, αναθεωρεί και εκτιμά πιο σφαιρικά κάποιες καταστάσεις. Είναι υπέροχο να αλλάζει η χρονιά και εσύ να είσαι "εδώ" για να την ανακαλύψεις αλλά και να την δημιουργήσεις. Γεμίζεις μπαταρίες,φτιάχνεις ένα πλάνο και προχωράς. Είναι καλό να φροντίσεις κάθε εκκρεμότητα που μπορεί να έχεις στην ζωή σου,ώστε να κάνεις μια νέα αρχή.

 Άν ο χρόνος που περασε δεν σου φέρθηκε και με τον καλύτερο τρόπο, βάλε στόχο να κάνεις το 2017 τον δικό σου χρόνο. Βγάλε τον φόβο απο το λεξιλόγιο σου και τόλμα όλα όσα έχεις ονειρευτεί. Συνήθως κάνουμε με τις σκέψεις μας τόσο αληθινό τον φόβο,που πριν αρχίσουμε να προσπαθούμε,έχουμε ήδη παραιτηθεί. Μα πόσο κακό μπορεί να είναι αυτό? Μην περιμένεις όμως να αλλάξουν όλα προς το καλύτερο εάν δεν αλλάξεις πρώτα εσύ ο ίδιος. Είναι περίεργο το ανθρώπινο μυαλό. Πολλοί άνθρωποι θέλουν απλά να φύγει ο χρόνος και να έρθει ο επόμενος. Μα και αυτός τελικά δεν τους εκκπλήσει και ιδιαίτερα,είναι σαν όλους τους άλλους! Ο χρόνος είναι απλά ένας τρόπος για να υπολογίζεις τον χρόνο,μην δίνεις λοιπόν τόσο μεγάλη βαρύτητα. Το πιο βασικό είναι να παίρνεις μαθήματα και απο τα καλά στην ζωή σου αλλά και απο τα άσχημα. Άλλωστε πως θα εκτιμίσεις το ένα αν δεν έχεις ζήσει και το άλλο. Δεν εννοώ φυσικά πως θέλουμε τον πόνο στην ζωή μας,πρέπει όμως να μάθουμε να ζούμε και με αυτόν. Ουσιαστικά όμως μόνο τότε μπορείς να προχωράς.
  Η πρώτη απόφαση που θα πρέπει να πάρετε,είναι να ζήσετε την ζωή σας. Η δεύτερη να μην την φοβάστε. Ο καθένας από εμάς έχει στόχους και όνειρα. Για να καταφέρει ο καθένας μας αυτά που θέλει πρέπει πρώτα να  οργανωθεί. Κανένας στόχος δεν εκπληρώνετε χωρίς κόπο. Εάν έχεις προσπαθήσει πολύ ωστόσο και δεν βλεπείς φως μην τρελαίνεσαι. Η ζωή ξέρει τι κάνει,να την εμπιστεύεσαι.

 Να θυμάσαι πως εσύ είσαι ο οδηγός της ζωής σου. Φρόντισε λοιπόν να μην σε σταματάνε οι άνθρωποι σε αυτόν τον δρόμο. Συνοδηπόρους χρειάζεσαι,όχι όμως οδηγούς. Φρόντισε να πιστεύεις στις δυνάμεις που διαθέτει ο εαυτό σου. Έτσι δεν θα σπαταλάς χρόνο στο να κατηγορείς άλλους. Η ζωή και ο χρόνος δεν σε περιμένουν,περνάνε γρήγορα. Προσάρμωσε τα θέλω σου και φτάσε εκει που θές. Μια αστραπή η ζωή μας,μα προλαβαινουμε,όπως λέει και ο Καζαντζάκης.

《Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται δέσμιοι των συνθηκών της ζωής τους,αισθάνονται να ασφυκτιούν ή να βρίσκονται σε αδιέξοδο. Όποιες και αν είναι οι τωρινές συνθήκες της ζωής σας,θυμηθείτε ότι αυτή είναι μόνο η παρούσα πραγματικότητα, και η παρούσα πραγματικότητα θα αρχίσει να αλλάζει απο την στιγμή που θα αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το μυστικό》,απόσπασμα από το βιβλίο The Secret.

 Ξεκίνα δυναμικά λοιπόν και μην επιτρέψεις να σε σταματήσει τίποτα σε ότι και αν κάνεις. Και να θυμάσαι η ζωή είναι σαν τον καιρό. Πότε με συννεφιά και πότε με λιακάδα. Να φοράς πάντα όμως για ρούχο το χαμόγελό σου. Θα σε κρατάει πάντα δυνατό και ζεστό σαν άνθρωπο

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *