Κάνε μου μια χάρη~Χαμογέλα~!

Φεβρουαρίου 23, 2017


 Το να χαμογελάς δεν είναι και τόσο αυτονόητο τελικά. Ενώ είναι κάτι που εύκολα μπορείς να κάνεις, το ξεχνάς, το αφήνεις. Το να χαμογελάς είναι ένδειξη χαράς, δύναμης αλλά και μελαγχολίας.

 Πόσες φορές χαμογελάμε όταν είμαστε σε φορτισμένη ψυχολογική κατάσταση; Έτσι απλά για να μην μας δώσουν παραπάνω σημασία; Πόσες φορές λέμε <<Αυτός είναι καλά, δείχνει χαρούμενος, χαμογελάει. Τι πρόβλημα να έχει;>> και πάει κάπως έτσι. Όσα προβλήματα και να έχεις ή ακόμα και να νομίζεις ότι έχεις, χαμογέλα. Μην αφήνεσαι. Μην ξεχνιέσαι.

 Το μέγεθος των προβλημάτων σου είναι μηδαμινό σε σχέση με την ικανότητά σου να τα λύσεις. Μην υπερεκτιμάς τα προβλήματα και υποτιμάς τον εαυτό σου. Ότι και να συμβαίνει στην ζωή σου, ένα να θυμάσαι. Όλα έχουν την βαρύτητα που εσύ τους δίνεις. Η μεγαλύτερη βαρύτητα πρέπει να δοθεί σε ένα πράγμα, το χαμόγελό σου δηλαδή την ευτυχία σου. Τώρα βέβαια η ευτυχία αλλάζει, δεν είναι ίδια σε όλους τους ανθρώπους.

 Ωστόσο κάποιες φορές θα σου φερθούν άδικα και στον δρόμο της ζωής σου θα συναντήσεις πολλές φορές <<κακούς>> ανθρώπους. Που δεν θα τους νοιάζει αν σε στενοχωρήσουν, πολλές φορές θα γίνεται και ηθελημένα. Μην σε νοιάζει και μην επιτρέπεις η συμπεριφορά ενός άλλου να επηρεάζει την ψυχολογία σου. Χαμογέλα και προχώρα.

 Κάποιοι υποστηρίζουν πως σε όσους σου φέρονται άσχημα, σε ζηλεύουν και προσπαθούν να σε μειώσουν και άλλες τέτοιες χαζές συμπεριφορές, πρέπει να απαντάς με τον ίδιο τρόπο. Μετά από σκέψη πιστεύω πως σε όλες αυτές τις συμπεριφορές μία είναι η καλύτερη απάντηση. Το χαμόγελο.

<< Έχω πεισθεί πως κάθε φορά που ένας άνθρωπος χαμογελάει -πολύ περισσότερο όταν γελάει- προσθέτει κάτι σ’ αυτό το κομμάτι της ζωής>>, όπως είχε πει ο Laurence Sterne, Ιρλανδός συγγραφέας και κληρικός.

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *