Όταν οι τοξικοί άνθρωποι επηρεάζουν τη ζωή σου

Φεβρουαρίου 23, 2017





 Στο κείμενο αυτό θα ασχοληθούμε με τους τοξικούς για την ζωή μας ανθρώπους. Η επιλογή αυτή είναι εύκολη σχετικά, αλλά λίγο πιο δύσκολη στην πράξη. Το πιο βασικό πράγμα είναι να έχουμε δραστηριότητες και ανθρώπους στην ζωή μας,που πραγματικά βοηθούν στην εξέλιξη μας και φυσικά μας τονώνουν την ενέργεια! Δεν εννοώ να απαιτούμε κάτι τέτοιο, αλλά να μην συμβιβαζόμαστε με κάτι που δεν μας καλύπτει. Όλοι έχουν τοξικούς ανθρώπους στην ζωή τους ή τουλάχιστον είχαν.

Συνήθως τέτοιοι άνθρωποι είναι όσοι νιώθουν για κάποιον λόγο, δικό τους και μόνο κατώτεροι ή λιγότερο αποδεκτοί σε ένα μέρος συνόλου. Πολλές φορές μπορεί να βγάλουν ζηλοφθονία ακόμα και κακία. Ωστόσο αυτοί οι άνθρωποι δεν σημαίνει πως είναι απαραίτητα κακοί. Πιστεύω στην επιλογή συμπεριφοράς και σίγουρα τα περισσότερα συναισθήματα είναι επιλογή. Αυτές τις μέρες διαβάζω ένα βιβλίο το οποίο και σας προτείνω ανεπιφύλαχτα. Το βιβλίο αυτό είναι το <Να ζεις, να αγαπάς και να μαθαίνεις>, του Λέο Μπουσκάλια. Σε ένα σημείο λοιπόν λέει : «Υπάρχουμε εμείς, ο εαυτός μας και πάνω σ’ αυτό τον εαυτό συσσωρεύουμε χιλιάδες και χιλιάδες πράγματα που μπορεί να μην είναι ο εαυτός μας, μα που να ανήκουν μάλλον στην οικογένειά μας, την κουλτούρα μας, τους φίλους και ούτω καθεξής. Τα παίρνουμε μαζί μας και τότε αυτά γίνονται εμείς και είμαστε ικανοί να πεθάνουμε για να υπερασπίσουμε αυτό το «εμείς» και καταφεύγουμε στην απάθεια για να αποφύγουμε τις προκλήσεις του νέου εαυτού>>.

Έτσι λοιπόν αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βγάλεις από την ζωή σου αυτούς τους ανθρώπους. Δεν πρέπει να νιώθεις ούτε στεναχώρια αλλά ούτε και μορφή ευθύνης για αυτή την κίνηση. Η μοναδική ευθύνη σου είναι να είσαι καλά. Πρέπει να μάθεις να διεκδικείς αυτά που αξίζουν στον εαυτό σου. Εσύ είσαι ο πρωταγωνιστής στην ζωή σου. Εσύ είσαι και ο σκηνοθέτης. Σκέψου λοιπόν καλά τι θες και τι δεν θες σε αυτή και άλλαξε το.

Φυσικά σαν άνθρωποι πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να δίνουμε ευκαιρίες στους άλλους. Αυτό είναι και το προνόμιο της καλοσύνης.

Σκέψου τι έχεις ανάγκη και τι όχι και ξεκίνα πάλι. Μην σε αγχώνει μια τέτοια αλλαγή. Ο καθένας φέρει ευθύνη μόνο για τις δικές του πράξεις και εσύ σταμάτα να σκέφτεσαι ότι δεν σου αναλογεί.

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *