Εμπειρίες από έναν συνοικιακό «Τσαλαπετεινό»

Απριλίου 24, 2017


 Ένας πρωινός μοναχικός καφές σε ένα συνοικιακό μαγαζί κάπου στα Πετράλωνα, είναι αρκετός στο να σε κάνει να καταλάβεις λίγο την ζωή κάποιων ανθρώπων. Ένα μαγαζί που έχει καταφέρει να κερδίσει την καρδιά πολλών, μιας και το δικό του διαφορετικό στυλ έρχεται να ομορφύνει την περιοχή. Το Upupa epops είναι ένα café-bar που δημιουργήθηκε εδώ και κάτι μήνες στα κάτω Πετράλωνα. Βρίσκεται σε ένα σύμπλεγμα χαμηλών κτηρίων του 1930, έχοντας έτσι δημιουργήσει μια όμορφη αυλή, ικανή να φιλοξενήσει πολλούς και διαφορετικούς χαρακτήρες.


 Είναι που έχει έναν δικό της ζεστό τρόπο να καλωσορίζει τους ανθρώπους και να τους κάνει να νιώθουν οικεία. Η διακόσμηση είναι τόσο έξυπνη, έχοντας μια πιο vintage διάθεση. Από τα πρώτα σκαλάκια που θα ανέβεις υπάρχει ήδη μία θετική αύρα..


   Μπαίνοντας θα βρεις πολλές διαφορετικού στυλ θέσεις για να καθίσεις. Κόκκινες παλιές πολυθρόνες σε μια γωνία για πολύωρες συζητήσεις,πίνοντας κάποιο ζεστό ρόφημα, ένα ψηλό ξύλινο τραπέζι με ένα δέντρο στην μέση για χαλάρωση πίνοντας μια μπύρα, καθώς και ένας τεράστιος παλιακός καναπές για μεγαλύτερες ίσως παρέες. Μπαίνοντας στα δεξιά σου, υπάρχει η ξύλινη μπάρα που δημιουργούνται όλα τα ροφήματα και τα ωραία, γευστικά cocktail. Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην σου παρέχει και ωραία γεύματα.


 Παρόλα αυτά το πιο σημαντικό είναι το προσωπικό, που με ευγένεια και χαρά είναι εκεί να σε εξυπηρετήσει. Το χαμόγελο και η ευγένεια είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά όσων βρίσκονται στο μαγαζί. Κάποιοι είναι λίγο πιο μοναχικοί, άλλοι πιο σκεπτικοί και κάποιοι πιο φλύαροι. Πίνοντας τον καφέ σου εκεί, συναντάς διάφορες προσωπικότητες, διαφορετικού στυλ, γνωστούς και άγνωστους, αφού η ίδια  δεν έχει επιτρέψει να εγκλωβιστεί σε συγκεκριμένα μοτίβα.

  Είμαι σε μια γωνία και παρατηρώ τον κόσμο, πίνοντας τον δικό μου καφέ. Παρατηρώ τον καθένα ξεχωριστά και κάπως έτσι εισβάλλω διακριτικά στην καθημερινότητα του και στον τρόπο που αντιδρά. Υπάρχουν όλες οι ηλικίες και αυτό με βοηθά να καταλάβω λίγο την διαφορετικότητα αλλά και την ομοιότητα όλων αυτών. Μια κυρία γύρω στα 50 απολαμβάνει στην σιωπή της μια δροσερή μπύρα, παρατηρώντας τα πάντα γύρω της. Δεν χρειάζεται πάντα κουβέντα για να είσαι ευτυχισμένος ή γεμάτος, αρκεί και ποιοτικός χρόνος μοναξιάς και σκέψης. Μια παρέα αγοριών στο βάθος κουβεντιάζει και γελάει δυνατά. Ένας σκύλος κάποιου πελάτη ομορφαίνει τον χώρο, προσπαθώντας να κερδίσει ένα έξτρα χάδι. Ο τρόπος που μπαίνει ο καθένας στο μαγαζί διαφέρει. Κάποιος μπαίνει πιο διστακτικά, ψάχνοντας γρήγορα ένα τραπέζι για να καθίσει και κάποιος άλλος με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση! Όπως και να έχει η μουσική και τα λουλούδια με το δροσερό άρωμά τους, είναι εκεί για να σου φτιάξουν αμέσως την διάθεση.


 Η ομοιότητα όλων αυτών των ανθρώπων είναι μια και πολύ ουσιαστική.  Οι ανησυχίες και οι σκέψεις του καθένα, τα όνειρα και οι συζητήσεις για σχέδια που αφορούν το μέλλον, έρχονται να δώσουν μια νότα ζωής παραπάνω σε αυτό το δικό μου πρωινό και σε αυτό το μαγαζί. Είναι υπέροχο να μην διστάζεις να χαμογελάς, να τολμάς να λες μια καλημέρα και μια καλησπέρα σε ανθρώπους «ξένους», και είναι υπέροχο να σκέφτεσαι θετικά και όμορφα! Κάνε μια βόλτα στο μέρος που εσύ επιθυμείς και παρατήρησε ανθρώπους, μαθαίνοντας κατά κάποιον τρόπο κάτι από αυτούς.

 Όπως είχε πει και ο Jackson Brown, Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας «Να θυμάσαι πως κάθε άνθρωπος που συναντάς κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει». Γιαυτό να επιλέγεις να ζεις, να αγαπάς και να μαθαίνεις.


Περισσότερες πληροφορίες : 21 2105 5214

Διεύθυνση : Αλκμήνης 7, 11854 Αθήνα

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *