Οι ταμπέλες, η ευτυχία και οι άλλοι άνθρωποι

Απριλίου 03, 2017




 Ο καθένας στη ζωή του ψάχνει πράγματα που θα τον κάνουν χαρούμενο και ψυχικά γεμάτο άνθρωπο. Οι λέξεις που χρησιμοποιούμε για αυτά τα πράγματα είναι πολλές, όπως αγάπη, εσωτερική γαλήνη, χιούμορ, ενθουσιασμό, ελευθερία, κατανόηση και ευτυχία. Να εδώ θα ήθελα να δώσω έναν κάποιο ορισμό. Άλλωστε σε κάθε λέξη δεν έχουμε και κάποια «ταμπέλα»;

Ίσως εδώ να κρύβεται και η ευτυχία μας. Πού; Στο να αποτινάξουμε από το μυαλό μας τις ταμπέλες και απλά να ζούμε όπως αισθανόμαστε. Για μένα ευτυχία είναι να διαβάζω ένα βιβλίο,να παίζω με τον σκύλο μου,να ακούω μουσική,να γράφω αυτό εδώ το κείμενο. Επίσης νιώθω ευτυχισμένη όταν ξυπνάω και περιμένω με προσμονή να ζήσω και αυτή τη μέρα, δύσκολη ή εύκολη. Όταν προσπαθείς να φτιάξεις τον παράδεισό σου, χωρίς να φοβάσαι την «έξωση». Όταν μέσα σε αυτόν χωράνε όλα όσα σε κάνουν να περνάς καλά. Εδώ είναι που πρέπει να δώσουμε έμφαση! Όλα αυτά κάνουν εμένα ευτυχισμένη, εσένα μπορεί να σε κάνουν χίλια άλλα δυο πράγματα. Ας μην ταυτίζουμε λοιπόν τα πράγματα που προτιμά ο καθένας και ας μην μπαίνουμε σε διαδικασίες μίμησης.

Αν μου ζητάς να σου πω κάτι που θα σε βοηθήσει πιο ουσιαστικά, είναι δυο σημαντικά και πολλές φορές δύσκολα πράγματα για εμάς. Το πρώτο είναι να καταφέρεις να τα βρεις με τον εαυτό σου και να τον αγαπήσεις. Πολλές φορές τα απλά πράγματα είναι που μας δυσκολεύουν και περισσότερο. Το δεύτερο είναι να καταφέρεις να είσαι ευτυχισμένος με τα πράγματα που έχεις κάθε στιγμή και όχι να κυνηγάς τη στιγμή που θα έχεις όσα νομίζεις ότι θα σε κάνουν ευτυχισμένο. Πάρτε το χρόνο σας να το ξαναδιαβάσετε μέχρι να το κατανοήσετε βαθύτερα. Δεν είναι τόσο περίπλοκο όσο φαίνεται με την πρώτη φορά.

Ο Πλάτωνας είχε πει, «Όποιος άνθρωπος έχει εξαρτήσει από τον εαυτό του όλα όσα οδηγούν στην ευτυχία ή κοντά της, και δεν κρέμεται από τους άλλους, ώστε οι σωστές ή λάθος πράξεις τους να επηρεάσουν και την δική του ευτυχία, αυτός έχει επιλέξει τον καλύτερο τρόπο ζωής, αυτός είναι ο συνετός, αυτός είναι ο δυνατός, αυτός είναι και ο φρόνιμος».

Όταν καταφέρεις να είσαι πραγματικά ανεξάρτητος, κι εσύ θα σέβεσαι τον  εαυτό σου και οι άλλοι εσένα. Και κυρίως, δεν θα μπορεί κανένας να σε  βλάψει ή να σου στερήσει την ευτυχία που εσύ αποφάσισες να έχειςΤα social media έχουν καταφέρει να χτίσουν έναν κόσμο «ευτυχισμένο», για τα δικά μας μάτια. Πολλές φορές βλέπεις μια φωτογραφία με υπέροχο φόντο, όμορφα πρόσωπα και όμορφα χαμόγελα, ενώ δεν μπορείς να καταλάβεις εκείνη την στιγμή τις δικές σου στιγμές ευτυχίας. Αυτή είναι η στιγμή μίμησης. Αν κάνεις κάτι από αυτά που κάνει ο άλλος θα γίνεις ευτυχισμένος. Αν έχεις ό,τι έχει και ο άλλος θα γίνεις ευτυχισμένος. Αν ήμουν αυτός θα ήμουν πράγματι ευτυχισμένος! Και εδώ «χάνεται και η μπάλα»..

 Τα παραπάνω δυο πράγματα είναι απλά. Εύκολα ή δύσκολα είναι ανάλογα με τη δική σου ματιά, αλλά Δεν είναι ακατόρθωτα. Άσε τους άλλους στη δική τους ευτυχία και χτίσε τον δικό σου ευτυχισμένο κόσμο που θα παραχωρεί θέση και σε άλλους.


Υ.γ. Να χαμογελάτε!

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *