Το κορίτσι με τη γενναία καρδιά

Απριλίου 05, 2017



  

 Η Νεκταρία Αναστασοπούλου είναι μόλις 19 χρονών και δίνει τη δική της μάχη για να κερδίσει τη ζωή.

 Η 14η Φεβρουαρίου είναι γνωστή σαν ημέρα των ερωτευμένων, ωστόσο για κάποιους ανθρώπους είναι γνωστή σαν Παγκόσμια ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών. Έτσι η ίδια αποφάσισε να μοιραστεί την εμπειρία της με τους υπόλοιπους ανθρώπους και να περάσει ένα μήνυμα δύναμης και αισιοδοξίας.

 Σε ένα συγκινητικό βίντεο που ανέβασε τον περασμένο χρόνο στην προσωπική της σελίδα στο
facebook , η κοπέλα περιγράφει το πρόβλημα υγείας της, τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τις δυσκολίες και γενικά την καθημερινότητά της. Παράλληλα ευχαριστεί και τον κόσμο που τη στηρίζει. 

1.    Μετά από το βίντεο που ανέβασες σε αστραπιαίο χρόνο έγινες γνωστή. Το περίμενες και πως το αντιμετώπισες?
 Δεν περίμενα ποτέ ότι θα έπαιρνε τέτοιες διαστάσεις το βίντεο. Ήταν μια αυθόρμητη ιδέα που μου ήρθε λίγες μέρες πριν την 14η. Έφτιαξα 3 βίντεο στο σύνολο,όμως το τελικό αναρτήθηκε. Σοκαρίστηκα αρχικά και μπορώ να πω ότι την πρώτη μέρα ειδικά εξαντλήθηκα με όλον τον κόσμο. Ήταν ένας "ευχάριστος πανικός" εκείνες οι μέρες "δημοσιότητας" μου.

2.    Η κίνησή σου να γνωστοποιήσεις αυτό που αντιμετωπίζεις έφερε μεγάλη συγκίνηση στον κόσμο. Όταν είδες το βίντεο σου στην τηλεόραση, ποια ήταν τα συναισθήματά σου?

 Όταν με είδα στην τηλεόραση μπορώ να πω ότι μάλλον δεν είχα τα αναμενόμενα αισθήματα μιας και είχα μιλήσει με τους δημοσιογράφους και ήξερα ότι θα έβγαινα . Αυτό με εμπόδισε αρχικά στο να νιώσω -ας πούμε- έκπληκτη ή μια μοναδική ευτυχία. Ωστόσο δεν παρέλειψα να αισθανθώ ευγνωμοσύνη.

3.    Στο βίντεο σου μπορεί να καταλάβει κανείς πως είσαι ένα παιδί με χιούμορ και έντονο το στοιχείο του αυτοσαρκασμού. Σε αυτό παίζει σημαντικό ρόλο η οικογένειά σου?

 Οι γύρω μου θεωρούν ότι έχω χιούμορ και στο βίντεο μου αναγνωρίστηκε η προσπάθεια να είμαι ευχάριστη και αστεία. Η οικογένειά μου παίζει βασικό ρόλο στη ζωή μου γενικότερα αλλά και στο συγκεκριμένο θέμα. Γενικά προσπαθούμε να αντιμετωπίζουμε τις δύσκολες καταστάσεις με χιούμορ.

4.    Η οικογένεια σου πως αντιμετωπίζει αυτή την κατάσταση?


 Το χιούμορ είναι παρόν σε δύσκολες περιστάσεις από μέρους μου αλλά και από την οικογένειά μου. Ιδίως από την μαμά μου. Βέβαια με ένα μέτρο, γιατί κάποιες φορές ίσως τα πράγματα να χρειάζονται στυγνή λογική και πειθαρχία. Κάνουμε και από αυτό άμα λάχει. Οι γονείς μου και οι εν γένει είναι πάντοτε ψύχραιμοι απέναντι στις εκάστοτε εξελίξεις του ζητήματος της υγείας μου.

5.    Η συγγενής καρδιοπάθεια είναι κληρονομική?

 Η συγγενής καρδιοπάθεια ουσιαστικά αφορά ένα "σφάλμα" στη διάπλαση της καρδιάς, όταν ο παθών είναι ακόμα έμβρυο. Γι αυτό και συγγενή, γεννιέσαι με αυτό. Από κει και πέρα έχουμε ιστορικό με καρδιοπάθεια στην οικογένεια, αλλά με διαφορετική πάθηση.

6.    Έχεις δεχτεί κάποιο είδος κοινωνικού ρατσισμού? Και αν ναι πως το αντιμετώπισες?
 Δεν έχω πέσει θύμα bullying. Αν και είχε τύχει να δεχτώ αρνητικό σχόλιο για το σημάδι μου,όπως ανέφερα και στο βίντεο μου. Ήμουν μικρή τότε και ενοχλήθηκα. Δεν επιτέθηκα, απλώς μαζεύτηκα νιώθοντας άβολα. Το έχω ξεπεράσει. Τώρα πια ξέρω πως δεν αξίζει να στεναχωριέμαι για άτομα που έχουν να πουν μόνο αρνητικές κουβέντες και μάλιστα για τόσο σοβαρά ζητήματα.

7.    Έχεις δηλώσει πως σπουδάζεις παιδαγωγικό νηπιαγωγών στα Ιωάννινα. Τι σε ώθησε να επιλέξεις αυτό το επάγγελμα?
 Σπουδάζω στο Π.Τ.Ν. Ιωαννίνων πράγματι. Πάντα μου άρεσαν τα παιδιά. Συνήθιζα να τα απασχολώ σε περιόδους που ήμουν στο νοσοκομείο στα play rooms. Ενδεχομένως να έπαιξε και αυτό τον ρόλο του. Είναι πολύ ευχάριστο και ενδιαφέρον επάγγελμα.

8.    Από καταστάσεις που έχεις βιώσει, πόσο και πως έχει επηρεαστεί ο χαρακτήρας σου?

 Έχω επηρεαστεί έντονα από πολλά συμβάντα στη ζωή μου. Όχι μόνο από την περιπέτεια με την υγειά μου. Πλέον θεωρώ τις δύσκολες στιγμές στη ζωή προκλήσεις και όχι εμπόδια.

9.    Η συγγενής καρδιοπάθεια σε έχει εμποδίσει στο να κάνεις κάποια πράγματα ?

 Η καρδιοπάθεια μου με περιορίζει σαφώς σε αρκετά πράγματα. Αποφεύγω τα ξενύχτια, τους κλειστούς χώρους με καπνό, το πότο και το τσιγάρο.
 Ακόμα και τον αθλητισμό. Σε καταστάσεις που προκαλούν ένταση στη καρδιά μου δεν εμπλέκομαι,όμως δεν με ενοχλεί γιατί οι φίλοι μου με αποδέχονται πλήρως.

10. Θα ήθελες να περάσεις κάποιο μήνυμα στους συνανθρώπους σου?

 Πριν αρκετό καιρό ξύπνησα ένα πρωί (ακριβώς έτσι έγινε) και σκέφτηκα ότι με την λογική πως ζω αυτή τη στιγμή, με ακριβώς την ίδια λογική θα μπορούσα να μη ζω. Να σημειωθεί ότι έχω βρεθεί σε κρίσιμη κατάσταση της υγείας μου όταν ήμουν μωρό, άρα έχω ήδη κινδυνεύσει στη ζωή μου.

 Έτσι σκέφτηκα πως δεν μπορώ απλώς να υπάρχω, από την στιγμή που έχω την ευκαιρία να ζήσω και να ονειρευτώ. Δεν πιστεύω ότι σε εμποδίζει τίποτα άλλο εκτός από τον εαυτό σου. Η ζωή αξίζει πολλά περισσότερα από τον θάνατο. 

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *