Οι κύκλοι της ζωής

Ιουνίου 07, 2017



 Πολλές φορές οι άνθρωποι νιώθουν πως η ζωή τους είναι βαρετή, ανιαρή και πως κυλάει χωρίς αλλαγή και χωρίς κανένα ενδιαφέρον. Κάπως έτσι περνάει ο καιρός και συνειδητοποιούν πως έχουν τελικά καταφέρει κάποια πράγματα. Πάλι όμως επαναπαύονται και συνεχίζουν να πιστεύουν το ίδιο. Έτσι κυλάει η ζωή τους, αφήνοντας τους κύκλους τους να ανοίγουν και να κλείνουν ή να μένουν μισάνοιχτοι, γιατί απλά δεν καταλαβαίνουν την ουσία των πραγμάτων. Όλοι έχουν περάσει από αυτή την περίοδο, αλλά είναι καλό να υπάρχει εν συναίσθηση, έτσι ώστε όλο αυτό να κρατάει για λίγο.
 Η ζωή είναι ένας κύκλος που μέσα της κρύβει πολλούς, μικρούς διαφορετικούς κύκλους. Κύκλοι μεγάλοι, κύκλοι μικροί. Κύκλοι πολύχρωμοι, κύκλοι μονόχρωμοι. Κύκλοι ο ένας μέσα στον άλλον, κομμάτια που συνδέονται, διακόπτονται, περιπλέκονται, χωρίζουν, ενώνονται. Κύκλοι που κινούνται αργά ή γρήγορα, ανεξάρτητα ή συγχρονισμένα. Αυτή είναι όμως η μαγεία της ζωής. Να μην ξέρεις το αύριο, να μην το φοβάσαι! Απλά να ζεις το δικό σου τώρα και το αύριο να το περιμένεις. Να το δημιουργείς.
 Όλο αυτό μπορεί να σου δημιουργεί έναν κόμπο στο στομάχι, να σε αγχώνει, να σε φοβίζει, ακόμα και να σε κάνει περίεργο. Όμως το σημαντικότερο είναι να σκέφτεσαι και να ψάχνεις το νόημα σε κάθε κατάσταση. Κάποιος κύκλος είναι τα μαθητικά χρόνια, άλλος το πανεπιστήμιο, η καριέρα, οι σχέσεις, οι φιλίες. Όλα αυτά ανοίγουν και κλείνουν. Κάποια από αυτά μένουν μισά, με ένα κομμάτι στον κύκλο να λείπει. Άσχημο πράγμα αυτό, πάντα σε κάνει να αναρωτιέσαι «τι θα είχε συμβεί αν;». Πολλές φορές αυτό σε κρατάει πίσω και εμποδίζει την εξέλιξη της ζωής σου. Μην το επιτρέπεις. Κάτσε και σκέψου τι είναι αυτό που δεν έχει τελειώσει και τελείωσε το εσύ. Μόνο έτσι θα προχωρήσεις.
 Κύκλοι που άνοιξαν μόνοι τους ή που εμείς δημιουργήσαμε. Κύκλοι που κάτι μας πήραν, κάτι μας άφησαν, κάτι μας έμαθαν, κάτι μας έδωσαν. Ξέρετε όμως κάτι; Δεν έχει καμία σημασία πόσους κύκλους έχει ο καθένας, πόσους ανοιχτούς και πόσους κλειστούς. Σημασία έχει να μαθαίνουμε από κάθε πράγμα. Κάποιος από αυτούς σίγουρα θα σε κάνει να νιώσεις μικρός και αδύναμος, όμως πάντα να ξαναρχίζεις. Όταν θα νιώσεις κάτι τέτοιο σκέψου κάτι που είχε πει ο Λάο Τσε «Ένα ταξίδι χιλίων χιλιομέτρων αρχίζει με ένα βήμα».

 Επίσης να θυμάσαι κάτι σημαντικό. Το παν είναι να ζεις το τώρα, γιατί αυτό δεν θα ξανάρθει, το αύριο σε περιμένει και το παρελθόν έχει μόνο να σου διδάξει. Να ζεις με ευγνωμοσύνη και τίποτα δεν θα είναι τόσο ικανό, ώστε να σε ρίξει για μεγάλο χρονικό διάστημα κάτω.
 H ζωή είναι ένα όμορφο ταξίδι, κάποιες φορές μεγάλο και κάποιες φορές μικρό. Ένα ταξίδι γεμάτο εμπειρίες, στόχους, ανηφόρες, κατηφόρες και όνειρα. Για τον καθένα υπάρχει διαφορετικό μονοπάτι και αυτό είναι το ωραίο. Άσε λοιπόν την ζωή σου να εξελίσσεται, ακόμα και αν αυτό σε τρομάζει. Μην είσαι απλά θεατής στο ταξίδι σου, αλλά να είσαι οδηγός του.

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *