Η διαχείριση των αλλαγών στη ζωή μας

Ιουλίου 05, 2017



 Οι κύκλοι στη ζωή μας είναι σαφώς ένα αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μας. Είναι αυτές οι εμπειρίες ζωής που έχουμε πάρει από κάθε κύκλο και αυτά τα μαθήματα  που έχουν καταφέρει να χτίσουν έναν πιο δυνατό και υγιή χαρακτήρα. 
 Κάθε αλλαγή επιφέρει πότε θετικές και πότε αρνητικές εμπειρίες, όπως και να έχει όμως όλα αυτά είναι αναγκαία και αναπόφευκτα. Αναγκαία είναι γιατί δεν θα μπορούσες ποτέ να εκτιμήσεις κάτι όμορφο, αν δεν είχες δει την άσχημη μεριά της ζωής. Επίσης αναπόφευκτα είναι  γιατί κανένας άνθρωπος δεν γίνεται να έχει μόνο όμορφη ή άσχημη ζωή. Οπότε κάπως έτσι θα έπρεπε να βλέπουμε τις καταστάσεις, σαν προκλήσεις που περιμένουν να τις ζήσουμε. Φυσικά πάντα θα αναπολούμε αυτές τις στιγμές που πλέον ανήκουν στο παρελθόν και πάντα θα μας κάνουν να νιώθουμε αυτό το περίεργο συναίσθημα.
 Ο Γουίλιαμ Σαίξπηρ είχε πει κάτι σημαντικό, που η έννοια αυτού έχει μεγάλη δύναμη. «Δεν υπάρχει τίποτε τόσο καλό ή τόσο κακό, η σκέψη το κάνει έτσι». Aν αυτό το βάλεις καλά στο μυαλό σου και κάθε φορά που έρχεται μια περίεργη στιγμή το σκέφτεσαι, τα πράγματα στη ζωή σου θα κυλάνε πιο όμορφα και ομαλά. Πολλές φορές οι άνθρωποι δειλιάζουμε στο καινούργιο και κάπως έτσι προκαταβάλουμε τον εαυτό μας στο να νιώσει φόβο και άγχος.
 Ας προσπαθήσουμε όμως να καταλάβουμε κάποια πράγματα για την ψυχολογία μας απέναντι στις αλλαγές. Υπάρχουν 2 είδη ανθρώπων.  Αυτοί που βάζουν το κεφάλι μπροστά και κυνηγάνε συνεχώς νέα πράγματα και αυτοί που προσπαθούν να ζυγίζουν τα πράγματα και να επιλέγουν με μεγαλύτερη ασφάλεια. Τις περισσότερες φορές όμως αυτοί οι δύο  διαφορετικοί άνθρωποι έχουν ένα κοινό. Τον φόβο. Καλώς ή κακώς οι αλλαγές, μας αναγκάζουν να ξεβολευτούμε από αυτό που έχουμε συνηθίσει και μας δημιουργούν μια ανασφάλεια. Δεν είναι τόσο σοβαρό όμως! Σιγά- σιγά προχωράμε και ξεχνάμε αυτό τον φόβο, μέχρι να έρθει πάλι κάτι καινούργιο.
 Μια καλή λύση στο να διαχειρίζεσαι καλύτερα κάποιες καταστάσεις είναι το διάβασμα. Ίσως σου φαίνεται λίγο περίεργο αλλά τα βιβλία πάντα έχουν έναν τρόπο να βοηθούν τον άνθρωπο και ψυχολογικά και πνευματικά. Επίσης η λέξη γυμναστική μπορεί να σε κάνει να βαριέσαι και μόνο που την ακούς αλλά αυτή η χαρά που σε κάνει να νιώθεις, αυτή η αυτοπεποίθηση, είναι ικανή να σε κάνει να δέχεσαι πιο εύκολα τις όποιες αλλαγές. Ακόμα και μια καλή σειρά ή ταινία είναι εξίσου ικανή να σε βοηθήσει στην αντιμετώπιση καταστάσεων, μιας και μέσα από αυτές βλέπεις και ζωές άλλων ανθρώπων, οι οποίοι έρχονται να σου δείξουν και την άλλη πλευρά της ζωής. Βλέπεις ανθρώπους να ρισκάρουν και να τα χάνουν όλα, αλλά και το αντίθετο. Βλέπεις ανθρώπους να ξεκινούν από το τίποτα και να καταφέρνουν τα πάντα. Εξίσου και μια απλή βόλτα μπορεί να σε κάνει να νιώσεις όμορφα. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό σε όλα, η όμορφη διάθεση. Έτσι μπορείς να αντιμετωπίζεις τις αλλαγές.
 Να θυμάσαι κάτι! Όσο και αν σε τρομάζουν οι αλλαγές, το να σκέφτεσαι το καλό σε κάθε πράγμα είναι απίστευτα ανακουφιστικό. Ο Λάο Τσε είχε μοιραστεί πολλές από τις φιλοσοφίες του. Μια ιδανική για αυτό το θέμα είναι πως, «Αυτό που η κάμπια ονομάζει τέλος του κόσμου, η ζωή το λέει πεταλούδα». Άρχισε να αποδέχεσαι κάθε στάδιο της ζωής σου και με αυτό τον τρόπο να είσαι σίγουρος πώς θα αποκτήσεις πολλές και σημαντικές εμπειρίες. Και μην ξεχνάς πως σε κάθε διαφορετικό στάδιο γνωρίζεις και ανθρώπους, σημαντικούς και άξιους. Να τους αναζητάς πάντα . 
Υ.Γ  Να χαμογελάς, να τολμάς και να ζεις.

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *