Αγαπημένε μου Αύγουστε

Αυγούστου 03, 2017



 Αγαπημένε μου Αύγουστε. Είσαι ο μήνας της χαλάρωσης. Ο μήνας που μας βοηθάει να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας και να ορίσουμε πάλι τους στόχους μας. Είσαι αυτός ο λίγο πιο ανέμελος  από υποχρεώσεις και ουσιαστικά ο τελευταίος του καλοκαιριού. Για κάποιο λόγο όλοι σε αγαπάνε λίγο παραπάνω. Προσφέρεις και κάποια νοσταλγία. Μελαγχολία πολλές φορές.

 Πολλοί ποιητές, συνθέτες και φιλόσοφοι έχουν ασχοληθεί μαζί σου. Σου έχουν αφιερώσει ποιήματα, τραγούδια, ιστορίες. Είσαι ο τελευταίος μήνας της ξεγνοιασιάς. Ήδη αγχώνομαι που έχεις έρθει. Πότε θα προλάβω να κάνω όλα αυτά που αμέλησα τους προηγούμενους; Όλα για πιο μετά, όλα για λίγο αργότερα και ξαφνικά έρχεται το μετά και σου χτυπά την πόρτα. Μα Εσύ έχεις ξεχαστεί κάπου στο κύμα. Σε κάποιον καφέ. Σε κάποια δουλειά.

  Περνάνε οι μέρες τόσο γρήγορα. Αύριο θα έχει μπει Φθινόπωρο. Θα αρχίσουν να λιγοστεύουν σιγά – σιγά οι ζεστές μέρες και ούτε που θα το καταλάβεις. Η εποχή μας, ένας κυκεώνας εξελίξεων κι εμείς θεατές. Διάβασα σήμερα ένα ποίημα ιδιαίτερο, με λίγες σχετικά λέξεις, αλλά με βαθύ νόημα. Σας το παραθέτω με αγάπη παρακάτω έχοντας την ελπίδα πως θα σας βοηθήσει και εμπνεύσει:






Τα λουλούδια θ’ανθίσουν στον κήπο σου, αλλά αν δεν ανοίξεις το παράθυρο δεν θα χαρείς ποτέ το άρωμά τους.

Τα χελιδόνια θα ξανάρθουν την Άνοιξη, αλλά αν μείνεις κλεισμένος στο υπόγειο δεν θα ξέρεις καν πως τελείωσε ο Χειμώνας.
Ο ήλιος σίγουρα θα ξαναβγεί αύριο, αλλά αν δεν σηκώσεις τα μάτια στον ουρανό, οι ακτίνες δεν θα σου φωτίσουν το πρόσωπο.
Αν μένεις ακίνητος, υπερβολικά ακίνητος, παύεις να είσαι άνθρωπος, γίνεσαι άγαλμα, και η ζωή παύει να κυλάει μέσα σου.


 Το είχε στείλει μια φίλη του Χόρχε Μπουκάι, η Μάρτα Μόρις από την Κόστα Ρίκα για να του θυμίζει πάντα την ανάγκη του ανθρώπου να κινείται και ν’αφοσιώνεται στο στόχο, στην πορεία και τον πνευματικό του δρόμο. «Αν η επιθυμία μας να πάμε μπροστά είναι πιο ισχυρή απ’το φόβο μας, θα μπορέσουμε να καταλάβουμε ότι, ναι μεν όλοι έχουμε όρια και αδυναμίες, όμως, κάποιοι απ’αυτούς τους περιορισμούς δεν είναι κατ’ανάγκην παντοτινοί».

 Έχοντας τα παραπάνω αν θες ως πυξίδα στη ζωή σου, να σου θυμίζουν τον χρόνο και τα χρώματα, την μυρωδιά και το φως, την χαρά και την προσπάθεια, χτίσε έτσι τα όνειρά σου. Από αυτές τις λέξεις. Ο Αύγουστος είναι ιδανικός για όλα αυτά και μπορείς να ξεκινήσεις τώρα όλα όσα ήθελες να κάνεις και δεν έκανες. Σου δίνεται αυτός ο μήνας για να τα πραγματοποιήσεις. Ποτέ δεν είναι πολύ αργά και ποτέ πολύ νωρίς για κάτι που θες πολύ!


 Ξεκίνα σήμερα να ζεις, να τολμάς και να αγαπάς.

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *