Εμπνεύσεις Φθινοπώρου

Σεπτεμβρίου 01, 2017




Καλό μήνα αγαπημένοι άνθρωποι!

Και ναι! Πλέον έχουμε φθινόπωρο. Μπήκε ο Σεπτέμβρης και έχω ήδη μια διάθεση αναθεώρησης και επαναπροσδιορισμού. Από καιρό είχα αυτό το συναίσθημα και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να το μοιραστώ μαζί σας! Σε κάθε αλλαγή χρονιάς, εποχής ή κάποιας τυχαίας συνθήκης φροντίζω να γράφω την δική μου νέα λίστα στόχων. Για κάποιο λόγο θέλω να έχω όσο μπορώ τακτοποιημένες τις σκέψεις μου –ξέρω πως αυτό δεν γίνεται σχεδόν ποτέ- και γι΄αυτό, προσπαθώ με αυτό τον τρόπο.
Γράφω για πράγματα που αγαπώ και θέλω να κάνω, γραφω για όσα δεν θέλω να ξανακάνω και επίσης γράφω καινούργιους στόχους και ιδέες.
Πριν κάνω όμως αυτή την λίστα φροντίζω πάντα να σκέφτομαι και να κατανοώ σε βάθος όλα αυτά που ήδη έζησα! Καλά και άσχημα! Νομίζω πως δεν είναι εφικτό να φτιάξεις την δική σου –λίστα- αν πρώτα δεν περάσεις από το κομμάτι της κατανόησης. Όποτε Να μια συμβουλή. Κάνε μια επισκόπηση του χρόνου που πέρασε.



Τι θέλω να διώξω από τη ζωή μου

Να διώξω Αυτό τον φόβο που εμφανίζεται σε κάθε βήμα, μικρό ή μεγάλο. Για την ακρίβεια να τον κατανοήσω και έπειτα να τον ξεπεράσω! Πραγματικά είναι ψυχοφθόρο να σκέφτεσαι και να αναλύεις κάθε κατάσταση. Ίσως είναι καλό κάποιες φορές να αφήνεις τη ζωή να κυλάει και Εσύ απλά να είσαι εκεί και να την ζεις.  (Σχετικά με τον φόβο ταιριάζει πολύ ένα γνωμικό του Βαν Γκογκ . Αυτό λέει πως αν ακούς μια φωνή μέσα σου να σου λέει «δεν μπορείς να ζωγραφίσεις», τότε οπωσδήποτε να ζωγραφίζεις, και η φωνή θα σωπάσει. Έτσι γίνεται και με τον φόβο.)

Να σταματήσω να προσπαθώ πάντα να έχω τον έλεγχο όλων των καταστάσεων. Πρακτικά είναι αδύνατον να τον έχεις.

Να μην επιμένω σε πράγματα που κάποιος θα ήταν καλό να αλλάξει για το καλό του. Όσο και να πιστεύουμε στην δύναμη κάποιου, προσπαθώντας με τον δικό μας λόγο να –βοηθήσουμε- είναι σχεδόν πάντα δύσκολο να γίνει πράξη, γιατί απλά δεν θα γίνει τίποτα, αν δεν θελήσει πρώτα ο ιδιος.

Να μην επιτρέψω ξανά στο αβέβαιο μέλλον να μπει εμπόδιο στα όνειρά μου.

Να μην αφήσω ξανά καμία μέρα να πάει χαμένη.



Όλα όσα θέλω να κάνω

Να αγαπώ χωρίς λόγο.

Να κάνω όλα όσα θέλω ακόμα και αν η μέρα ή η διάθεση βάζει «εμπόδια».

Να δέχομαι τα ενδεχόμενα λάθη που μπορεί να κάνω. Πολλές φορές λέμε –λέω- πως δεν μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα, υποσυνείδητα όμως δεν αφήνουμε περιθώρια λάθους. Και πολλές φορές δεν κάνουμε λάθη, γιατί απλά δεν κάνουμε κάτι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε. ( Σύμφωνα με μια κινέζικη παροιμία, η αποτυχία δεν είναι να πέφτεις κάτω. Η αποτυχία είναι να μη ξανασηκώνεσαι.) Όπως λέει και ο αδερφός μου, κουνήσου και κάνε όσα λάθη θες, αρκεί να κάνεις πράγματα και να μαθαίνεις από αυτά. –Η καλύτερη συμβουλή- .

Να κάνω 2 βήματα μπροστά και κανένα πίσω. Ίσως ένα. Κανένα!






Να διαβάζω πιο συχνά βιβλία και Να ακούω μουσική. (Τρόποι απλοί και εύκολοι που σε γεμίζουν ενέργεια και ζωντάνια)



Στόχοι

Να σας γράφω πιο συχνά.

Να αρχίσω γυμναστήριο χορό.Το γυμναστήριο δεν δουλεύει με εμένα..!

Να κάνω την δική μου διαδικτυακή εκπομπή, που ο στόχος θα είναι ένας! Να σας ταξιδεύω με την παρέα μου και να σας κάνω ακόμα πιο χαρούμενους.

Να κάνω ταξίδια.

Να βλέπω πάντα τον "ορίζοντα". 

Κρατώ ένα μυστικό για λίγο πιο μετά!






Αγαπώ αυτή την εποχή





Γιατί με εμπνέει, ντύνομαι ζεστά, χαζεύω την βροχή πίνοντας καφέ!
Διαβάζω, νοσταλγώ και ονειρεύομαι λίγο παραπάνω!




Να χαμογελάτε όσο μπορείτε και να τολμάτε τα όνειρά σας. Όλα φαντάζουν δύσκολα, που με την κατάλληλη προσπάθεια μπορούν να πραγματοποιηθούν.
Για να μην ξεχάσω, το κόλπο για να ξεκινήσεις είναι να σταματήσεις να μιλάς και να αρχίσεις να κάνεις. Το είχε πει άλλωστε και ο Γουώλτ Ντίσνεϋ.


Σας Φιλώ!

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *