Σε μια πόλη μόνος

Σεπτεμβρίου 04, 2017



 Το συγκεκριμένο κείμενο έρχεται για να σε κάνει να μην νιώσεις μοναξιά σε μια πόλη που ουσιαστικά είσαι μόνος. Στην αρχή τουλάχιστον και μέχρι να εγκλιματιστείς. Είναι η εποχή που οι φοιτητές έχουν μάθει τις περιοχές που θα σπουδάσουν και αναζητούν το νέο τους σπίτι. Αν λοιπόν είσαι ένας από αυτούς που κατάφεραν να φτάσουν στον στόχο τους, Συγχαρητήρια. Αν πάλι δεν τα κατάφερες αυτή την φορά δεν πειράζει, γιατί η ζωή ξέρει τι κάνει.. 

 Keep going..

 Ωστόσο δεν χρειάζεται να είσαι φοιτητής για να διαβάσεις αυτό το κείμενο. Έρχεται απλά για να δημιουργήσει σκέψη και γιατί όχι να βοηθήσει να βρεις τον δικό σου τρόπο να περνάς καλά και μόνος! Το να νιώθεις μόνος πολλές φορές μπορεί να δημιουργεί θλίψη και άλλες πάλι να σου δημιουργεί το αίσθημα της δημιουργικότητας. Αυτή λοιπόν τη φορά θα στοχεύσουμε ακριβώς σε αυτό.

 Κάθε νέα αρχή έχει να σου προσφέρει πολλά νέα μαθήματα και προπάντων νέες εμπειρίες. Να είσαι δεκτικός σε αυτές όσο και να σε αγχώνουν. Νέα πόλη, νέοι φίλοι, νέα δουλειά και πάει λέγοντας. Ωστόσο θα σε βοηθήσει πολύ η σκέψη που κάνω και εγώ πολλές φορές, όλοι διαφορετικοί και όλοι ίδιοι. Πράγματι δυσκολευόμαστε όλοι να το καταλάβουμε αυτό και κάνουμε πολλές φορές τις σχέσεις μας με τους άλλους δύσκολες. Αν το σκεφτείς πολλά από τα πράγματα και συναισθήματα που νιώθεις είναι κοινά και με άλλους ανθρώπους. Έχεις την επιλογή να μην το πιστέψεις και να το αγνοήσεις, αλλά σε προτρέπω στο να κουβεντιάσεις για αυτά με κάποιον γνωστό ή άγνωστο.

 Πάμε όμως στο θέμα μας. Έχει έρθει η μέρα που ξυπνάς και είσαι μόνος, σε μια νέα ή και γνώριμη πόλη. Οι περισσότεροι λείπουν και εσύ καλείσαι να φτιάξεις μια καθημερινότητα που βασίζεται σε σένα και μόνο. Δεν έχεις συγκεκριμένα πλάνα, ούτε και ραντεβού. Θα σου πρότεινα αυτό να μην σε αγχώσει αλλά αντίθετα να το ευχαρηστηθείς.







 Ξύπνα και βγες μια μικρή βόλτα, σε ένα συνοικιακό καφέ για να πάρεις τον πρωινό σου. Πάντα γνωρίζεις ανθρώπους όταν είσαι δεκτικός και χαρούμενος άνθρωπος. Αν έχεις και κάποιο σκυλάκι είναι ιδανικό για πρωινές βόλτες. Αυτό σε γεμίζει ενέργεια που σίγουρα χρειάζεσαι. 


 Το μεσημέρι μπορείς να ξεκουραστείς, να μαγειρέψεις και να χαζέψεις στον υπολογιστή σου σειρές ή ότι άλλο σε ευχαριστεί! Μάζεψε δυνάμεις για το απόγευμα.


Το απόγευμα λοιπόν είναι η ιδανική στιγμή για να κάνεις μια εξόρμηση στην πόλη. Πάρε έναν καφέ ή έναν χυμό και ξεκίνα. Είναι καλό να κάνεις μια βόλτα στα κοντινά σου μέρη και σίγουρα στην γειτονιά σου. Το να μάθεις κάποιους ανθρώπους εκεί θα σε κάνει να νιώσεις οικεία και όμορφα. Βρες κάποιο πάρκο που είναι όμορφα για περπάτημα ακόμα και για ενδεχόμενη γυμναστική. Να έχεις στο νου σου πως ένα χόμπι μπορεί να σε βοηθήσει στην κοινωνικοποίησή σου και να σου αυξήσει την αυτοπεποίθηση.


 Το βράδυ λοιπόν, έπειτα από τις περιπλανήσεις σου, μπορείς να καθίσεις σε ένα μαγαζάκι για μια μπύρα και να σκεφτείς όλα όσα έκανες και ένιωσες την πρώτη μέρα!

 Είναι πολλά τα πράγματα που μπορείς να κάνεις σε μια πόλη, μικρή ή μεγάλη. Βάλε τους στόχους σου, βάλε τα δυνατά σου και ξεκίνα. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα ούτε ρόδινα όπως έλεγε η γιαγιά μου, αλλά σε κάθε πρόβλημα μπορούμε να βρίσκουμε λύση. Κρατά αυτό και χαμογέλα!



Υ.γ Καλό φθινόπωρο 

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *