Η αποτυχία είναι μια ευκαιρία να ξαναρχίσεις, αλλά αυτή τη φορά πιο έξυπνα

Σεπτεμβρίου 12, 2017


 Ο δρόμος για την επιτυχία είναι πράγματι δύσκολος και σχεδόν σε κανέναν δεν χαρίζεται απλόχερα. Η αποτυχία είναι μέσα στο πρόγραμμα και απ’ ότι φαίνεται οδηγεί στην επιτυχία. Ιστορίες διασήμων προσώπων του σήμερα αποδεικνύουν πώς συμβαίνει αυτό.
 Ο δρόμος της επιτυχίας είναι δύσβατος, έχει ανηφόρες και σίγουρα δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Ο καλύτερος ορισμός είναι αυτός που έχει δώσει η Μάγια Αγγέλου, διάσημη συγγραφέας και ποιήτρια, που έλεγε πως «επιτυχία είναι να αγαπάς τον εαυτό σου, να αγαπάς αυτό που κάνεις και να αγαπάς τον τρόπο που το κάνεις». 
 Για κάποιον λόγο στη Δύση που ζούμε δεν επιτρέπεται  ο όρος της αποτυχίας. Για την ακρίβεια δεν είναι αποδεκτός. «Αυτοί» που κάνουν λάθη, που μαθαίνουν από αυτά και δεν έχουν λόγο να τα κρύψουν δέχονται συχνά πόλεμο. Βλέπετε δεν έχει και τόσο ενδιαφέρον να ασχολείσαι με ανθρώπους που δυσκολεύονται να ζήσουν και που προσπαθούν να ξεχωρίσουν με τον δικό τους αξιοθαύμαστο τρόπο.
 Ζούμε σε μια κοινωνία που δεν επικεντρώνεται στην ουσία και τα συναισθήματα των ανθρώπων. Ασκείται έντονη κριτική χωρίς καμία καλοσύνη, λίγοι είναι αυτοί που δέχονται να ζήσουν για τη ζωή τους και όχι για τη ζωή που άλλοι θέλουν και αρκετοί είναι αυτοί που κρυφοκοιτάζουν έτοιμοι να κατασπαράξουν κάθε αδυναμία του διπλανού. Από δική τους ανασφάλεια ίσως.
 Κάποιοι «Διάσημοι» με μεγάλο θάρρος και τόλμη δημοσιοποίησαν την όχι και τόσο φανταχτερή ζωή που είχαν πριν γίνουν αυτοί που ξέρουμε σήμερα. Θα δούμε κάποιους από τους πολλούς που έχουν την δυναμική πλέον να εμπνεύσουν τους νέους και όχι μόνο, που δυσκολεύονται να πιστέψουν στα δικά τους όνειρα.
Ουόλτ Ντίσνεϊ
 Ακόμα και ο βασιλιάς των κινουμένων σχεδίων αντιμετώπισε δυσκολίες. Το 1919 απολύθηκε από την εφημερίδα Kansas City Star με την αιτιολογία ότι δεν είχε καθόλου φαντασία και καλές ιδέες. Έχασε τα δικαιώματα από τον πρώτο του χαρακτήρα «ο Όσβαλντ το τυχερό κουνελάκι» και αυτό οδήγησε την πρώτη επιχείρησή του σε πτώχευση.
 Όταν ξεκίνησε να σκέφτεται τη δημιουργία μιας μεγάλου μήκους ταινίας κινουμένων σχεδίων, κανείς άλλος δεν πίστεψε αυτή την ιδέα. Ό ίδιος μάλιστα είχε υποθηκεύσει το σπίτι του ώστε να πάρει ένα δάνειο και να καταφέρει να ολοκληρώσει το «Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι». Όταν η ταινία κυκλοφόρησε, τα σχόλια από τους κριτικούς ήταν εγκωμιαστικά και κατάφερε να κερδίσει 8.000.000 δολάρια. Ήταν η πιο επιτυχημένη ταινία ήχου εκείνη την εποχή.
Steve Jobs

 O Steve Jobs μεγάλωσε στο Σαν Φρανσίσκο και υιοθετήθηκε από μια οικογένεια εργατικής τάξης. Αργότερα παράτησε το Reed College επειδή δεν είχε τα χρήματα για τα δίδακτρα, αλλά συνέχισε μόνο τις παρακολουθήσεις των μαθημάτων. Ξεκίνησε την Apple στο γκαράζ των γονιών του και τώρα πλέον έχει καταλήξει ο ιδρυτής και CEO της Apple.
Σοϊτσίρο Χόντα
 Όταν ο Χόντα, ο μηχανικός που έδωσε το όνομά του στην επιτυχημένη αυτοκινητοβιομηχανία, απέτυχε στην πρώτη του δουλειά στην Τογιότα, ξεκίνησε να κατασκευάζει σκούτερ στο γκαράζ του σπιτιού του. Βέβαια, τότε δεν γνώριζε ότι αυτός ο χρόνος που παρέμεινε άνεργος θα του έδινε την ευκαιρία να χτίσει τη δική του αυτοκρατορία δισεκατομμυρίων.
Βίνσεντ Βαν Γκογκ
 Οι πίνακές του σήμερα μπορεί να κοστίζουν εκατομμύρια, αλλά όσο ζούσε, κανείς δεν είχε καταφέρει να εκτιμήσει το έργο του. Για την ακρίβεια μέσα σε δέκα χρόνια κατάφερε να δημιουργήσει 900 πίνακες, αλλά μόνο ο ένας κατάφερε να πουληθεί σε φιλικό του πρόσωπο και μάλιστα σε χαμηλή τιμή.
Στίβεν Κινγκ
 Τριάντα φορές απέρριψαν τον διάσημο συγγραφέα βιβλίων τρόμου, μέχρι να πείσει  έναν εκδοτικό οίκο να εκδώσει το βιβλίο του Carrie. Από τότε είναι στη λίστα με τους συγγραφείς με τα περισσότερα best seller.
Έλβις Πρίσλεϊ
 Πριν γίνει ο «Βασιλιάς του ροκ εν ρολ», ένας μάνατζερ είχε πει στον Έλβις ότι θα ήταν καλύτερο να επιστρέψει στην προηγούμενη δουλειά του ως οδηγός φορτηγού και να μην κυνηγήσει μία καριέρα στη μουσική.
Στίβεν Σπίλμπεργκ

 Πλέον θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους σκηνοθέτες, αλλά το Πανεπιστήμιο της Νοτίας Καλιφόρνια αρνήθηκε να δώσει στον Σπίλμπεργκ την ευκαιρία να σπουδάσει Θέατρο, Κινηματογράφο και Τηλεόραση, τρεις φορές. Εκείνος δεν πτοήθηκε από τα συνεχόμενα «όχι» και κυνήγησε το όνειρό του να γίνει σκηνοθέτης και τελικά το Πανεπιστήμιο του έδωσε τιμητικό πτυχίο το 1994.

Τζιμ Κάρεϊ
 Ο Τζιμ Κάρεϊ προέρχεται από πολύ φτωχή οικογένεια. Μάλιστα, ο ταλαντούχος κωμικός αναγκάστηκε να σταματήσει το Λύκειο και ζούσε με τους γονείς και την αδελφή σε ένα μικρό βανάκι με το οποίο πήγαιναν από πόλη σε πόλη στον Καναδά, αναζητώντας οποιαδήποτε εφήμερη δουλειά. Μάλιστα, οι οικονομικές δυσκολίες ήταν αυτές που τον έκαναν να αναπτύξει μία αίσθηση του χιούμορ για να αντιμετωπίζει τις δύσκολες καταστάσεις. Η περιουσία του υπολογίζεται γύρω στα 150 εκατομμύρια δολάρια.
Όπρα Γουίνφρεϊ
 Το φαινόμενο της αμερικανικής τηλεόρασης Oprah Winfrey, η βασίλισσα των media, πέρασε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια. Ήταν η κόρη μιας ανύπαντρης και έφηβης μητέρας, που έπρεπε να αντιμετωπίσει τη φτώχεια της, τη σεξουαλική παρενόχληση και την εφηβική εγκυμοσύνη της. Βιάζεται σε ηλικία 9 ετών από έναν αριθμό συγγενών της (θείος και ξάδερφος), αλλά και από φίλο της μητέρας της. Μετακομίζει στο Τενεσί και γίνεται δεκτή στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Τενεσί. Έτσι ξεκινά δειλά-δειλά την περιπέτειά της με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση στο Νάσβιλ.
 Σήμερα θεωρείται μία από τις πιο πλούσιες Αφρικοαμερικάνες και από τις πιο ισχυρές celebrities στον κόσμο.
Μέριλιν Μονρόε


 Υπήρξε ηθοποιός, τραγουδίστρια, αλλά και μοντέλο, ενώ από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως το απόλυτο σύμβολο του σεξ. Το πραγματικό της όνομα ήταν Νόρμα Τζην Μόρτενσεν. Ήταν το όνομα με το οποίο την δήλωσε η μητέρα της στο ληξιαρχείο, εμπνευσμένο από το όνομα ενός περιστασιακού συντρόφου της, ο οποίος είχε σκοτωθεί σε δυστύχημα.
 Νόθο παιδί της Γκλάντις Περλ Μπέικερ και άγνωστου πατέρα, πέρασε άσχημη παιδική ηλικία. H μητέρα της νοσηλεύτηκε αρκετές φορές σε ψυχιατρικά ιδρύματα, ενώ η ίδια φιλοξενήθηκε σε διάφορες οικογένειες.
 Εννέα ετών μπήκε σε ορφανοτροφείο, στα έντεκά της έμενε σε μια φίλη της μητέρας της και σε ηλικία δεκαέξι ετών θα εγκαταλείψει το σχολείο για να παντρευτεί έναν νεαρό εργάτη. Σε ηλικία είκοσι ετών ήταν ήδη παντρεμένη και διαζευγμένη. Στη συνέχεια έκανε ακόμη δύο γάμους, που είχαν την ίδια κατάληξη.
 Ξεκίνησε ως μοντέλο και μετά ασχολήθηκε ως κομπάρσος σε ταινίες. Οι πρώτες επιτυχίες ως ηθοποιός ήρθαν το 1950 με τις ταινίες «Η ζούγκλα της ασφάλτου» του Τζον Χιούστον και «Όλα για την Εύα» με τη Μπέτι Ντέιβις.
 Το 1961 η Μονρόε χώρισε από τον τρίτο σύζυγό της, τον Άρθουρ Μίλλερ και εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική. Το 1962 απολύθηκε από την εταιρία Fox, εξαιτίας της ασυνέπειας που παρουσίαζε. Μετά από ένα μήνα βρέθηκε νεκρή από υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών. Ο τοπικός ιατροδικαστής, που κλήθηκε για να γνωματεύσει επί των συνθηκών του θανάτου της, απεφάνθη ότι επρόκειτο πιθανότατα για αυτοκτονία. Η Μέριλιν Μονρόε, έφυγε σε ηλικία μόλις 36 ετών, στις 5 Αυγούστου του 1962,  περνώντας οριστικά στη σφαίρα του μύθου και της αιωνιότητας. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, την έχει κατατάξει έκτη στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών.
 Με όλα αυτά τα παραδείγματα μπορούμε να καταλάβουμε πως δεν έχει σημασία να υπάρχει το άριστο οικογενειακό περιβάλλον, η άριστη οικονομική κατάσταση ή η άριστη μόρφωση. Ο καθένας μπορεί να γίνει αυτό που επιθυμεί και τα  βασικά συστατικά της επιτυχίας είναι «το ταλέντο, η τόλμη, η τύχη και πάνω απ’ όλα η επιμονή». Μην φοβάστε την αποτυχία γιατί είναι μέρος της επιτυχίας!

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *