Κυπαρισσία: Η γραφικότητα της Παλαιάς Πόλης

Σεπτεμβρίου 16, 2017



 Η Κυπαρισσία είναι μια παραθαλάσσια κωμόπολη, που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του Νομού Μεσσηνίας. Είναι μια αξιόλογη πόλη με πλούσια ιστορία και πολλές ομορφιές. Σήμερα χωρίζεται στην Παλαιά ή Άνω Πόλη και στη Νέα ή Κάτω Πόλη.

Η Παλαιά Πόλη είναι διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός που καταφέρνει πάντα να γοητεύει τους επισκέπτες. Πιο συγκεκριμένα το κάστρο, τα παλαιά σπίτια και αρχοντικά, οι κρήνες, και τα καλντερίμια είναι τα βασικά στοιχεία που περιγράφουν την Παλαιά Πόλη. Αντίθετα η Νέα Πόλη, είναι το σύγχρονο τμήμα που απλώνεται μέχρι τις ακτές.


                                                          
 Όπως και να το κάνουμε είναι ιδανικό μια πόλη να συνδυάζει την θάλασσα και το βουνό. Κάπως έτσι καταφέρνει και καλύπτει όλα τα γούστα.
Διαθέτει λιμάνι, το οποίο δεν πραγματοποιεί ακόμη δρομολόγια για νησάκια, αλλά μπορεί να φιλοξενεί τους ψαράδες και τα καϊκάκια τους.


 Η Πόλη περιστοιχίζεται από –ίσως- τα πιο όμορφα δέντρα που  χαρίζουν μια έξτρα αισθητική στο μέρος. Τα κυπαρίσσια.
Τα χαμηλά σπιτάκια που βρίσκονται στην Παλαιά Πόλη, διαθέτουν όμορφους κήπους, λουλούδια με έντονο χρώμα και άρωμα και χαμογελαστούς ανθρώπους.
Αντίθετα τα νεοκλασικά και τα πέτρινα αρχοντικά παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, προσδίδουν μια άλλη δυναμική ευμάρειας και ομορφιάς.


 Έχει ενδιαφέρον:
Στην Παλαιά Πόλη υπάρχουν διάσπαρτα ιστορικά μνημεία, που μαρτυρούν την ιστορία της. Κάποια από αυτά είναι το κάστρο της Αρκαδιάς, η πλατεία της Αρκαδιάς με τον πλάτανο και τις Κρήνες στην είσοδο του κάστρου, τα δημόσια λουτρά κ.α.
Επίσης αυτό που αξίζει και είναι καλό να μην χάσεις, είναι το υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Το καταλληλότερο μέρος για να το δεις είναι το κάστρο!


Αξίζει να δοκιμάσεις:      
Μετά από έναν περίπατο στα σοκάκια της, είναι ιδανικά τα γραφικά μαγαζιά για φαγητό. Το κρέας και οι σαλάτες τους είναι πραγματικά πεντανόστιμα και όσο να το κάνουμε η θέα που σου παρέχει είναι ανεπανάληπτη.
Όμως υπάρχουν και όμορφα μαγαζιά για καφέ. Τους πιο ζεστούς μήνες δεν θα μπορούσες  να μην δοκιμάσεις κάποια από τα δροσιστικά cocktail τους. Αν πάλι την επισκεφτείς τους πιο κρύους μήνες, βρες μια θέση κοντά στο τζάκι που διαθέτουν, πίνοντας κάποιο ζεστό ρόφημα.


Το ήξερες;
Κάθε χρόνο γίνεται μια εμποροπανήγυρη για μια εβδομάδα, για τον εορτασμό της υψώσεως του Τίμιου Σταυρού. Ενδεικτική ημερομηνία που πραγματοποιείται είναι στις 11-17 Σεπτέμβρη.





Έξτρα φωτογραφικό υλικό:




You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *