Αν δεν βρίσκεις μονοπάτι που να σου ταιριάζει...

Σεπτεμβρίου 29, 2017


Καλημέρα. 

Ξέρω είναι μια περίεργη μέρα, λίγο ο καιρός, λίγο η μουντίλα. Όμως κάποιες τέτοιες μέρες εκτός από το να σε μελαγχολούν, σε βοηθάνε στο να επαναπροσδιορίσεις κάποιους στόχους. Να δεις ποια όνειρα ήταν αυτά που πήγαν να χάσουν τον δρόμο τους. Να δεις ποια μονοπάτια μπέρδεψες.

  Κάποιες φορές στο όνειρο που έχεις σκεφτεί και παλεύεις να ζήσεις, καταλαβαίνεις πως τελικά δεν το παλεύεις πολύ. Κάτσε μην σκαλώνεις. Αυτό που θέλω να πω είναι πως όσο και αν θέλουμε να κάνουμε πράγματα, έχοντας στο κεφάλι μας το αίσθημα του φόβου και της αποτυχίας δεν μπορούμε να προχωρήσουμε.

  

Ακόμα και να αποτύχουμε δεν έγινε κάτι. Νομίζω πως αυτό που φοβόμαστε στην αποτυχία είναι μόνο η γνώμη των άλλων για αυτό που τελικά δεν καταφέραμε. Έχω να σου πω όμως δύο πράγματα για αυτό.

  Το πρώτο είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που ίσως σε κάνει να σκεφτείς πιο θετικά. (Έλα μεταξύ μας, μια χαρά μπορείς). Ο Στίβεν Κίνγκ, ο διασημότερος πλέον συγγραφέας βιβλίων τρόμου πριν καταφέρει όλα αυτά είχε απορριφθεί 30 φορές. Και όμως από τότε είναι στη λίστα με τους συγγραφείς με τα περισσότερα best seller.

  Το δεύτερο που θα πω είναι πως δεν πρέπει να διαχωρίζουμε τις λέξεις επιτυχία και αποτυχία. Δεν μπορείς να πετύχεις αμέσως κάτι σημαντικό, χωρίς πρώτα να έχεις αποτύχει κάποιες φορές.


                                   





Keep going και χαμογέλα.

Υ.γ  Αν δεν βρίσκεις ένα μονοπάτι που να σου ταιριάζει, δημιούργησε το δικό σου.



You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *