Σκέψεις σεναριογράφων

Απριλίου 03, 2021

Maybe Today or not today

Αν κάτι αγαπώ να κάνω στον ελεύθερο χρόνο μου (και όχι μόνο τότε), είναι να βλέπω ταινίες -μικρού και μεγάλου μήκους- και φυσικά σειρές. Είναι τόση η έμπνευση που μπορείς να πάρεις και ταυτόχρονα μπορείς να διευρύνεις το πεδίο σου σε φαντασιακό επίπεδο, αλλά και σε γνωστικό. Είναι ας πούμε σαν μια παράλληλη ζωή ο κόσμος αυτός. Το φάσμα των χαρακτήρων αλλά και των καταστάσεων που βιώνουν οι άνθρωποι, ανάλογα φυσικά και το είδος που επιλέγεις να παρακολουθήσεις, σε κάνουν να αντιλαμβάνεσαι μια διαφορετικότητα πολύ καλύτερα και με μια νέα πλέον μετατοπισμένη ματιά. Και αυτό για έναν και μόνο λόγο. Ξεκινάς να τρέφεις συναισθήματα, οπότε αυτό σε κάνει να προσπαθείς να κατανοήσεις καλύτερα και λίγο έξω από το "εγώ" σου.

Αν-ούσια σκέψη

Αισθάνομαι πως όταν πέφτει η αυλαία, παύεις αυτόματα να υπάρχεις και εσύ, αλλά ξεκινάς να υπάρχεις με ένα καινούριο κομμάτι μέσα σου. Ή μάλλον κατά την διάρκεια παύεις να είσαι εσύ και ξεκινάς να υπάρχεις ξανά μετά το τέλος;

Πάμε στο θέμα μας.

Αποφάσισα, να μαζέψω μερικές από τις φράσεις που ξεχώρισα αυτό τον μήνα, με απώτερο σκοπό να αποπλανήσω τις καθημερινές σας ανησυχίες. 

Στις σημειώσεις μου υπάρχουν

  • Γιατί επιλέγουμε το μαύρο και το άσπρο στη ζωή μας; Γιατί το χρώμα μπορεί να είναι πολύ απαιτητικό. (-)

  • Καλύτερα να αγνοούν τον πόνο μου, παρά να μην νιώθω πόνο. Χωρίς πόνο δεν υπάρχει αληθινή απόλαυση. (BlackList)

  • Καμιά φορά, το να χάνεις την ισορροπία για την αγάπη, είναι και αυτό κομμάτι στην ισορροπημένη ζωή. (Eat Pray Love)


  • Όσο περισσότερο ξέρετε ποιοι είστε και τι θέλετε, τόσο λιγότερο αφήνετε τα πράγματα να σας ενοχλήσουν. (Lost in Translation)

  • Μερικές φορές τα πράγματα που θέλετε περισσότερο να συμβούν, δεν συμβαίνουν. Και μερικές φορές τα πράγματα που ποτέ δεν περιμένατε να συμβούν, συμβαίνουν. (Love & Other Drugs)

  • Η αναφορά είναι ένα ποίημα. Ένα ποίημα είναι μια αναφορά. (The dreamers)

  • Δεν είσαι πια παιδί. Είμαστε ενήλικες. Μεγαλώνουμε συνεχώς. Πότε επιτέλους, θα κάνεις αυτό που θέλεις; (How to Get Over a Breakup)

Αυτές είναι μερικές σκέψεις που εγώ ξεχώρισα. Εσείς ποιες αγαπημένες έχετε; 


See You Soon, Mauri Toulipa

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *