Μήπως σκέφτεσαι πολύ;

Φεβρουαρίου 23, 2017





  Πολλές φορές εμείς οι άνθρωποι σκεφτόμαστε τόσο πολύ. Αναλύουμε κάθε κατάσταση στο μέγιστο βαθμό και όμως το μόνο που καταφέρνουμε είναι να κάνουμε κύκλους γύρω από την "ουρά" μας.

Λίγες είναι οι φορές που θες να κάνεις κάτι, να ζήσεις ένα συναίσθημα, μα σαν κάνεις το βήμα κάτι σε σταματά;

Ναι, μπορείς ακριβώς να καταλάβεις τι εννοώ! Η λογική έρχεται να σε βάλει στον ''σωστό'' δρόμο! Μα ποιος έχει καταφέρει να προσδιορίσει τις έννοιες αυτές;

Η λογική έχει πάντα δίκιο. Πρέπει να προσέχεις μην κάνεις κάτι λάθος, και άλλες τέτοιες καθημερινές σκέψεις σε κρατάνε στον γυάλινο και σχετικά ακίνδυνο κόσμο που εσύ δημιούργησες.

Κάπως έτσι δεν αφήνουμε τον εαυτό μας να κάνει λάθος. Τον πιέζουμε να είναι τέλειος, να είναι σε όλα σωστός, με αποτέλεσμα αυτό να σε κάνει αυστηρό και για τους άλλους. Γιατί όταν είσαι αυστηρός με τον εαυτό σου, ταυτόχρονα γίνεσαι και με τους άλλους.

Ζούμε σε έναν κόσμο σχετικά επιφανειακό. Κρίνουμε εύκολα, δείχνουμε τα λάθη των άλλων ενώ εμείς ξεχνάμε τα δικά μας. Η τελειότητα δεν υπάρχει, αυτό είναι σίγουρο! Πως όμως ζητάμε με επιμονή από τους άλλους να είναι σε όλα σωστοί; Έχει χαθεί η ουσιαστική επικοινωνία με τους γύρω μας και αυτό συμβαίνει γιατί θέτουμε μεγάλες προσδοκίες και απαιτήσεις.

Ζητάμε το ακριβό και χάνουμε την ουσία του αληθινού. Το να σκέφτεσαι είναι καλό! Βοηθάει στην εξέλιξη μας η σκέψη. Τι γίνεται όμως όταν αυτό καταφέρνει να μας ελέγχει; Να μας κυριεύει? Είναι δύσκολο να δαμάσεις τον νου! 

Ένας Ινδός, γκουρού έλεγε:

Βγες από το κεφάλι σου και μπες στην καρδιά σου. Να σκέφτεσαι λιγότερο, να αισθάνεσαι περισσότερο. Τα περισσότερα προβλήματα μας τα δημιουργούμε εμείς! Ναι εμείς! Το να εκτιμάς αυτά που έχεις κάποιες φορές είναι δύσκολο. Εμείς οι άνθρωποι δεν καθόμαστε εύκολα σε ησυχία. Ψάχνουμε με μανία να δούμε τι μας λείπει,τι έχει ο διπλανός μας και πάει λέγοντας. Μαυρίζουμε την καρδιά μας με ανούσιες σκέψεις.

Δώσε έμφαση: άλλο να θες να γίνεσαι καλύτερος και να μειώνεις τα ελαττώματά σου και άλλο να μειώνεις τον εαυτό σου.

Γι΄αυτό μήπως θα έπρεπε να αρχίσεις να σκέφτεσαι όλα τα θετικά σου χαρακτηριστικά και φυσικά τα προσόντα σου? Tο να δίνεις έμφαση σε αυτά,θα σε γεμίσει σιγουριά και αυτοπεποίθηση, κάτι που σίγουρα χρειάζεσαι και κάτι που θα σε βοηθήσει να εξελιχθείς και ως άνθρωπος και ως επαγγελματίας.

Έτσι είναι,αυτό είναι ζωή,να ακούς την καρδιά σου,να σταματήσεις να υπακούς στις φωνές που μπαίνουν από το παράθυρο και λένε πράγματα που ίσως δεν σε αφορούν καν. Να κάνεις πράγματα που θα σου επιτρέπουν να αναπτύξεις τις δυνατότητές σου.

Δώσε μία ευκαιρία στην τύχη. Πίστεψε σε σένα, κοίταξε τον φόβο στα μάτια, αντιμετώπισε τον και το παιχνίδι της ζωής είναι όλο δικό σου!

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *