Πως θα καταφέρω να ζω στο Τώρα;

Δεκεμβρίου 07, 2018



Για αρχή χαλάρωσε και άκου την αναπνοή σου. Αυτό θα σε βοηθήσει περισσότερο απ’ ότι εσύ πιστεύεις. Πολλές φορές εμείς οι άνθρωποι κάνουμε στον εαυτό μας κάποιες ερωτήσεις, που η απάντηση κάπως μας δυσκολεύει.

Μερικές φορές θα θέλαμε να μην σκεφτόμαστε, γιατί αυτά που σκεφτόμαστε μας κάνουν κακό. Κάποιες άλλες πάλι ζητάμε απαντήσεις, που το μυαλό πρέπει να μας δώσει.

Σε μια ομιλία πρόσφατα άκουσα κάποιον να λέει, «Ακούω ανθρώπους να ζητάνε την σιωπή. Να ζητάνε από το μυαλό τους να σταματήσει την βαβούρα. Να μην ακούν τίποτα. Για να σταματήσει όμως το μυαλό σας, θα πρέπει να σταματήσουν όλα τα όργανα να δουλεύουν. Το είχατε σκεφτεί; Ακόμα και η καρδιά σας. Αυτό λοιπόν θέλετε;». Πάγωσα. Είναι κάτι που με κλόνισε.


Το μυαλό μου πολλές φορές εστιάζει τόσο στο μέλλον, που αυτό με κάνει να νιώθω μικρή. Μερικές πάλι στέκεται στο παρελθόν. Και λησμονεί. Αλλά η ζωή δεν είναι μόνο αυτό. Σκέψεις. Είναι και δράση...

Το μυαλό λοιπόν είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, που θα μας βοηθήσει να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας. Τα όνειρά μας. Αυτό λοιπόν που χρειαζόμαστε δεν είναι ένα μυαλό άδειο από σκέψεις. Αντίθετα θέλουμε ένα μυαλό με σκέψεις και ιδέες. Το μόνο πράγμα που κάνει την διαφορά είναι ο τρόπος διαχείρισής του.

Δηλαδή!

Ότι του δίνεις, αυτό θα σου επιστρέφει. Αντί να το γεμίζεις με άσχημες σκέψεις και αμφιβολίες, μπορείς να το ταΐζεις θετικά πράγματα. Όλα αυτά χρειάζονται εξάσκηση και προσωπικό χρόνο. Πρέπει να του έχεις μια υγιή ρουτίνα.

Άσε στο παρελθόν και στο μέλλον ένα πολύ μικρό κομμάτι, και όλο το υπόλοιπο γέμισε το με στόχους και όνειρα. Μην αναβάλεις τίποτα. Φτιάξε ένα πλάνο!


Αν θες να ξεκινήσεις γυμναστική βάλε τώρα τα αθλητικά σου και βγες έξω. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά στην αρχή τίποτα δεν είναι.

Αν θες να ταξιδέψεις βρες όλες τις πληροφορίες και ξεκίνα μια δουλειά. Για όσο καιρό χρειαστεί μέχρι να μαζέψεις το ποσό που επιθυμείς.

Το αύριο είναι μακριά... Μπορεί να μην έρθει και ποτέ... Ο Νικ Βούισιτς είχε πει πως, «ο φόβος και η ανασφάλεια σε παραλύουν πολύ περισσότερο, από το να μην έχεις απλά τα άκρα σου».

Προχώρα λοιπόν και φρόντισε στο μυαλό σου να χαρίζεις μόνο τις πληροφορίες που θα το εξελίξουν.


See You Soon, Mauri Toulipa

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *